Afbeelding
Foto: flortivert

Start Landelijk Veilen van planten na zomer 2022

Algemeen

Royal FloraHolland is voornemens om na de zomer te starten met Landelijk Veilen van planten. Dat betekent dat het totale aanbod van planten in Aalsmeer en Naaldwijk in één veilschema wordt samengevoegd. Inkopers krijgen in één overzicht toegang tot het volledige en brede assortiment planten van alle kwekers die op Aalsmeer en/of Naaldwijk aanvoeren. Alle kopers kunnen via het gebruikelijke Kopen op Afstand (KOA) systeem deelnemen aan de veiling. Landelijk Veilen creëert zo meer kansen voor een optimale prijsvorming.

Al langer zien kwekers en kopers dat het plantenaanbod op de klok terugloopt, met impact op de prijsvorming. Door de concentratie van vraag en aanbod van planten van Aalsmeer en Naaldwijk creëert Royal FloraHolland de voorwaarden voor optimale prijsvorming. Na een succesvolle pilot Landelijk Veilen met de productgroep snij-anthurium, start Royal FloraHolland na de zomer met Landelijk Veilen van planten.

Ruud Knorr, CCO Royal FloraHolland: “Voor de kopers betekent dit dat zij uit een breder en vollediger aanbod kunnen kiezen. De stap naar Landelijk Veilen is ook al langer een wens van veel plantenkwekers. Dit gebeurt in samenwerking met het Begeleidingsteam Landelijk Veilen, bestaande uit kwekers en kopers, en in samenwerking met vertegenwoordigers van de FPC’s. Landelijk Veilen is zoals bekend een van de pijlers van de strategie van RFH”.

Nieuwe starttijd

Het samenbrengen van vraag en aanbod van planten van Aalsmeer en Naaldwijk, betekent dat er een nieuw veilschema komt met als starttijd 6.30 uur en een beoogde eindtijd van 10.30 uur. Het veilen van planten vindt plaats op vijf concernklokken in plaats van zeven. In het laagseizoen wordt een klok minder gebruikt. Het schouwen blijft mogelijk, maar verandert wel. Inkopers kunnen de producten overigens ook digitaal bekijken via de RFH photo app. Een prominente plek in het veilschema is voorzien voor noviteiten. Die worden daarmee extra onder de aandacht gebracht. Loyaliteit zal zeker meewegen in het veilschema. Uitgebreide informatie over Landelijk Veilen van planten is te vinden op de website van Royal FloraHolland. Dat geldt ook voor de Online Infosessies die binnenkort plaatsvinden.

Rijnsburg

Rijnsburg haakt nog niet aan bij Landelijk Veilen. Conform de afspraken met de klankbordgroep Lokale Veiling, blijft de lokale klok in Rijnsburg voorlopig in stand. Kwekers van bloemen willen ook graag de stap naar Landelijk Veilen maken. Dit wordt voorbereid in nauwe samenwerking met het Begeleidingsteam Landelijk Veilen en vertegenwoordigers van de FPC’s. Ook met hen worden aanpak en juiste timing bepaald.




Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant