Afbeelding
Foto: unsplash, alisa anton

De zorgen en kansen van de bloemisten

Algemeen Bloemen in Beweging

Marktdata.nl, bureau voor onafhankelijk marktonderzoek, data-analyse en marketingadvies, publiceerde onlangs haar Marketingrapport Bloemisterijen 2022.

In het persbericht vooral aandacht voor de zorgen van bloemisten over de toekomst. Zo stelt Marktdata een trendmatige teruggang vast in het aantal bloemenzaken, sinds 2016 met 230 afgenomen, een min van 7.1%. Daarnaast staat de marge onder druk door onder andere stijgende inkoop- en personeelskosten.
Het onderzoek vond plaats in december 2021. Ruim 1.200 ondernemers werden benaderd voor het online onderzoek dat telefonisch is ondersteund. De onderzoeksdoelgroep omvatte ondernemingen die in het Handelsregister staan ingeschreven onder SBI-code 47761, “winkels in bloemen en planten”.
De respons vertegenwoordigde meer dan 100 bloemenwinkels. Een analyse van de steekproef en respondenten biedt geen aanleiding om te veronderstellen dat bepaalde groepen systematisch niet hebben meegewerkt aan het onderzoek, zo meldt Marktdata.
De Bloemenkrant vroeg Marco Maasse, algemeen directeur van de Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers, om een inhoudelijke reactie.

Lees hier het interview met Marco Maasse.



Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant