Logo bloemenkrant.nl
Foto: BK
Bloemen in Beweging

Rozenkwekers starten veilplatform

Het Financieel Dagblad meldde op 19 december 2021 dat Holla Roses, Bernhard Roses en Berg Roses februari aanstaande van start gaan met een eigen rozenveiling.

Door Walter Landesbergen

Deze nieuwe digitale marktplaats, die de naam Online Flower Auction draagt, zou een alternatief zijn voor het handelssysteem van Royal FloraHolland.
Dat het FD met deze primeur kwam, verraste sector én initiatiefnemers van Online Flower Auction, die dit nieuws nog niet naar buiten had willen brengen. Loslippigheid van onbekende boodschapper(s), dwingt het platform nu in de publiciteit te treden en haar plannen toe te lichten.
Dat de grootste productgroep haar heil zoekt in een eigen veilplatform is historisch en kan een ontwrichtende werking hebben voor de sector. De nieuwe toetreders waarvoor Royal FloraHolland vreesde, zoals Amazon, bleven tot op heden uit, maar wat betekent een scheuring in de coöperatie voor de sector en de coöperatie?

De Bloemenkrant sprak met Arie van den Berg van Berg Roses, één van de initiatiefnemers, en met Freek Smoes, de vers aangestelde CEO van de nieuwe marktplaats.

Lees hier verder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden