Logo bloemenkrant.nl
Foto: OK Plant

OK Plant breidt assortiment uit met 12 cm Phalaenopsis

Vanaf januari 2022 verkoopt OK Plant ook Phalaenopsis in 12 cm kweekpot, onder het consumentenlabel Kolibri Orchids. De assortimentsuitbreiding is gerealiseerd door de overname van Leerdam Orchids in ’s-Gravenzande, specialist in 12 cm én bijzondere concepten.

Afgelopen zomer introduceerde OK Plant het lifestyle merk Kolibri Company, een overkoepelend label van de consumentenmerken Kolibri Orchids, Kolibri Greens en Kolibri Home. Al meer dan 15 jaar verkoopt OK Plant Phalaenopsis in 9 cm kweekpot. Met de uitbreiding van het 12 cm assortiment speelt de kwekerij in op de groeiende behoefte naar een sterk en gevarieerd plantenschap met perfect passende potten en woonaccessoires tot oplossingsgerichte verkoopmeubels voor de betere groene vakhandel.

Teelt op niveau
Een speerpunt van OK Plant is om te groeien in een uniek assortiment en bijzondere concepten, met behoud van kwaliteit. “Met de aankoop van de kas van Leerdam Orchids per januari 2021 zijn we direct gestart met het renoveren van de kas. Dat is inmiddels alweer een jaar geleden”, licht Rob Olsthoorn, directeur van OK Plant toe. “Hierdoor is de kas duurzamer geworden en is de kas geoptimaliseerd voor de teelt. Dankzij de inspanningen van onze teeltspecialist zal op korte termijn de 12 cm Phalaenopsis aan onze Kolibri Orchids-kwaliteitsstandaarden gaan voldoen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden