Logo bloemenkrant.nl
Foto: Thierry Schut

Bedrijven leggen bijenpark aan op Trade Parc Westland

Medewerkers van verschillende bedrijven op het Trade Parc Westland hebben op woensdag 1 december bomen en struiken geplant op 10.000 m2 rond de bedrijfspanden op het Trade Parc Westland.

De bomen, struiken en bloemenzee in wording geven volgend jaar vanaf het voorjaar tot het late najaar voedsel aan wilde bijen en vogeltjes. Dat is harde noodzaak, want het gaat niet goed met de bijen en biodiversiteit in Nederland.

Op initiatief van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van Trade Parc Westland en in samenwerking met Honey Highway, Gemeente Westland en Provincie Zuid-Holland, ontstaat hier straks een waar “Bijenpark”. Op woensdag 1 december hebben zo’n 30 medewerkers van diverse bedrijven namelijk biologisch geteelde struiken en bijenbomen geplant.
VVE-lid Peter Tack: “Ik ben blij om samen met  collega-bedrijven uit de sierteeltsector bij te kunnen dragen aan de verbetering van de biodiversiteit rondom het bedrijventerrein”. In het voorjaar wordt nog 5.000 m2 grond rondom het Trade Parc ingezaaid met 50 soorten inheemse bloemenzaden. “Volgend voorjaar zal het een bloesem- en bloemenzee zijn voor wilde bijen, hommels, vlinders en vogeltjes. Met een wandelpad voor alle medewerkers op het bedrijventerrein,” aldus Deborah Post van Honey Highway.

Dutch Flower Group, dat met veel bedrijven is vertegenwoordigd op het Trade Parc Westland, werkt al jaren samen met Honey Highway. In 2018 zijn zij al gestart met de aanleg van een ‘paradijs’ voor bijen op het bedrijventerrein in Aalsmeer, waar inmiddels al een bloemenzee van meer dan 40.000 m2 is gecreëerd. Medewerkers die werkzaam zijn op dit bedrijventerrein hebben hun steentje bijgedragen aan de aanleg van het bijenpark. Harry Brockhoff, CFO bij DFG en voorzitter VVE Trade Parc Westland: “Fantastisch dat wij nu ook in het Westland de omgeving rond onze bedrijven in kunnen richten voor zowel wilde bijen en andere dieren als voor onze collega’s. Mooi om te zien hoe betrokken onze collega’s zijn bij het helpen van de aanleg hiervan.“

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden