Logo bloemenkrant.nl
Foto: bk
Column

Rijnsburg

Een fors aantal jaren geleden woonde ik een protestvergadering in Rijnsburg bij van de lijnrijders en bloemisten, zeg maar de kleinere kopers, tegen de plannen van de (inmiddels met Naaldwijk gefuseerde) veiling alleen nog beeldveilen toe te staan.

Blijkbaar geschrokken door de bezwaren, trok FloraHolland dat terug en beloofde de bezwaarden bij fysiek veilen te blijven. Rijnsburg bleef het opstandige ‘Halbstarke’ veilingland. Het was destijds blijkbaar een zoethoudertje, zou Frank Timmermans van Flora Futura nu zeggen. Hij verwacht dan ook dat de kennelijk tijdelijke maatregel voor een zogenaamde ‘hybride’ veiling hooguit twee jaar van kracht blijft.
De strategie van RFH, waar volgens de ledenraad niet aan is te ontkomen, heeft landelijk veilen en 100 % digitaal ten doel. Aan die strategie houdt de directie vast, al moet zij nu nog even door de zure appel heen bijten, die bijvoorbeeld de actiegroep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ opgooide.
Het geduld van de IT-specialisten, die als een soort OMT haar adviseren, wordt zo wel op de proef gesteld. Wéér anderhalf jaar een proef, waarvan overigens de resultaten al bekend zijn. Maar Rijnsburg is, behalve het mekka van de lijnrijders, ook soms het centrum der opstandelingen die niet geloven in de door directie van RFH gevoerde ‘één platform voor alle soorten kopers’-strategie. Toch moet vroeg of laat daar alles aan geloven. Digitaal landelijk veilen heeft het laatste woord. De vraag is alleen hoe lang men daartegen nog blijft strubbelen. De messen lijken geslepen in Rijnsburg…

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden