Logo bloemenkrant.nl
Foto:

Populaire poinsettia Freya krijgt er twee prachtige nieuwe kleuren bij

De intens rode poinsettia Freya van Dümmen Orange hoort bij Kerstmis net zoals de kleur rood bij de liefde. Prachtig dat dit succesvolle ras nu twee zusjes heeft: Freya Pink en Freya White. De twee nieuwe rassen vormen een kleurrijke toevoeging aan de succesvolle Freya en hebben dezelfde uitstekende eigenschappen. 

Er zijn zaken waaraan je niets moet veranderen. Dat gebeurt hier ook niet, gewoon omdat het goed is zo. Net zoals de kleur rood voor de kerst. Het is nog steeds de belangrijkste kleur op het feest van het licht en is daar ook nauw mee verbonden. Ook bij Poinsettia gaat de consument in de eerste plaats voor rood. Dat geldt zeker kort voor de feestdagen. Freya staat dan ook bij veel telers reeds bekend als een van de ‘beste roden’. 

Perfecte toevoegingen

Voor het komende seizoen heeft dit uitstekende ras met de betrouwbare eigenschappen nu twee - uit mutaties voortgekomen - zusjes: de krachtig roze Freya Pink en de Freya White in edel wit. Zij vormen de perfecte aanvulling voor een kleurrijk kerstfeest. Ze bieden de consument mooie opties om het huis in verschillende sferen te decoreren en kennen dezelfde beproefde eigenschappen voor de teler. 

Grootschalige teelten

Freya-rassen komen in uitzonderlijk zuivere, intense kleuren en zijn zeer geschikt voor het telen op grote schaal. Hun V-vormige plantopbouw maakt een intensief gebruik van het teeltoppervlak mogelijk en het inhoezen gemakkelijk en tijdbesparend. Dit zorgt dat het economisch gezien zeer interessante rassen zijn.

Koudetolerantie

Bovendien zijn ze, dankzij een lager grondstoffenverbruik en goede koudetolerantie, zeer geschikt voor een duurzame teelt. En dat is in deze tijd natuurlijk steeds belangrijker aan het worden. Deze bijzondere kwaliteiten zijn kenmerkend voor de nieuwe serie.

Voordelen van NanoBract

Als zogenoemde NanoBract-rassen worden Freya, Freya Pink en Freya White gekenmerkt door een groot aantal mooi sluitende bracteeën van gemiddelde omvang, die op één niveau liggen. Hierdoor zijn de planten gemakkelijker te vervoeren, goed bestand tegen de omstandigheden op het verkooppunt en tonen ze ook bij kunstlicht hun krachtige, zuivere kleuren.

Inhoezen

De aantrekkelijke bracteeën zijn ook na het inhoezen heel goed te zien. De NanoBract-rassen zijn vooral bedoeld voor de teelt in 12 cm potten met vijf tot zeven bracteeën. 

Succesvol

De teelt in 13 cm potten en als mini’s en midi’s pakt echter ook zeer succesvol uit. Freya-rassen hebben een reactietijd van acht weken.
De rode Freya is als regionale topper in Midden-Europa met haar vele middelgrote, compacte bracteeën en de zeer goede vertakking veelgevraagd!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden