Logo bloemenkrant.nl
Foto: thursd.

Thursd onthult de Floral Trend Color voor 2022:GENUINE PINK

Het online platform Thursd heeft GENUINE PINK, oftewel pastelroze (#e6a6a6), aangekondigd als de Thursd® Floral Color of the Year 2022.

Roze is allang niet meer alleen een Barbie- en zuurstokkleur. De opmars van een prachtig pallet roze pasteltinten wordt volgend jaar duidelijk zichtbaar als trendkleur. De bloemendesignkleuren en -trends van 2022 gaan richting een sereen matroze.

Roze kleurenschema’s met oranje, zalm, perzik en koraal zijn veelzijdig en genderneutraal; perfect voor interieurontwerp en decor. Deze trendkleur benadrukt dat gelijkheid belangrijker is dan ooit, of het nu gaat om geslacht, ras, geaardheid of levensbeschouwing. De wereld is te mooi om ons te verdelen.
In het kleurenpallet passen de natuurlijke aarde- en moskleuren, in balans met het overheersende zachtroze palet dat trendwatchers zien voor 2022. Ondanks, of juist tijdens, de coronapandemie, wil Thursd een zachte positieve noot toevoegen aan de sierteeltdesign met de Floral Trend Color 2022, genaamd Genuine Pink. Een romantische en rustgevende kleur die mensen verbindt.

Bruggen bouwen
Thursd kiest voor 2022 voor een oprechte, eerlijke florale trendkleur. Er is veel woede in de wereld. Woede om ongelijkheid, om onrecht. Iedereen zit wel in een of andere bubbel die niet luistert naar andere bubbels. Kleuren staan symbool voor de kant die mensen kiezen. Met welke vlag loop je rond? Welke kleuren laat je zien op je sociale media profiel? Het is tijd om bruggen te bouwen. Als er één kleur is die verzoent, is het pastelroze. Deze kleur brengt de gemoederen tot bedaren. Genuine Pink vertedert en verzacht. Het benadrukt de noodzaak van verzoening, zoals bloemen en planten altijd een boodschap brengen van liefde en troost, nooit van haat. De trendkleur laat zien dat er hoop is dat mensen weer naar elkaar luisteren en elkaar respecteren.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden