Logo bloemenkrant.nl
Foto: varb

Edibulb en Varb tekenen samenwerkingsovereenkomst

Stichting Edibulb en Stichting Varb zijn een samenwerking aangegaan, om de bij hen aangesloten bedrijven optimaal te kunnen voorzien van unieke plantnamen en handelscodes.

De beschikbaarheid hiervan is belangrijk door het vervagen van de oorspronkelijke indeling van de deelsectoren in de handel en kweek van sierteeltproducten. Hierdoor kan er efficiënt zaken gedaan worden.
Zo worden door bollenexporteurs naast bloembollen ook vaste planten ingekocht en geëxporteerd en neemt een handelaar in de boomkwekerij ook bloembollen mee in zijn verkoop. Deze keten overstijgende handel maakt de beschikbaarheid van unieke plantnamen en handelscodes over de deelsectoren heen belangrijk.

Edibulb is een gezamenlijk initiatief van de brancheorganisaties in de bloembollensector, van kwekers (KAVB), de In- en Verkoopbureaus en de handelaren (Anthos).
Varb is hét online handelsplatform voor buitengroen en wordt geëxploiteerd door Stichting Varb, een stichting zonder winstoogmerk die wordt bestuurd door kwekers en handelaren. Varb registreert plantnamen van boomkwekerijgewassen en vaste planten en zij voorziet deze van meerdere plant- en handelscoderingen. Edibulb codeert plantnamen van bloembolgewassen. Deze data worden inclusief handelscodes aan elkaar uitgewisseld. Hiermee stimuleren Edibulb en Varb de brede beschikbaarheid van unieke plantnamen waardoor er efficiënt zaken worden gedaan.

Fotobijschrift: De digitale verbinding tussen de deelsectoren is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Namens Edibulb is deze getekend door Alfons Zwetsloot (voorzitter Edibulb) en Prisca Kleijn (bestuurslid EdiBulb), namens Stichting Varb door Rens van Nierop (voorzitter Varb) en Linda Hoogendoorn (directeur Varb).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden