Logo bloemenkrant.nl
Foto: bloemencorso bollenstreek

Lisse bezoekt Sinterklaas defilé met een corsowagen

Lisse heeft deelgenomen aan het Sinterklaas defilé. Een nieuwe traditie waarbij dertig gemeenten vertegenwoordigd waren in een vrolijke stoet die aan het Sinterklaas bordes van Paleis Soestdijk voorbij trok. Het vervoermiddel van Lisse was natuurlijk een corsowagen.

In het diepste geheim was de gemeente Lisse enkele maanden geleden benaderd door de NTR-redactie van het Sinterklaasjournaal dat zij een van de dertig gemeenten waren die waren ingeloot voor deelname aan het Sinterklaas defilé. De deelnemende gemeenten rijden dan met een vervoermiddel langs het bordes van Paleis Soestdijk waar Sinterklaas zijn opwachting maakt. Vorig jaar was vanwege de coronacrisis dit veilige alternatief voor de Sinterklaasoptochten in het leven geroepen. Dit jaar kreeg dit een vervolg. Het defilé is geïnspireerd op de wijze waarop voormalig koningin Juliana haar verjaardag vierde.

Corsohart
Voor burgemeester Lies Spruit was het direct klip en klaar dat Lisse als vervoermiddel met een corsowagen aan het Sinterklaas defilé zou deelnemen. Dus rinkelde de corsotelefoon en kwam een groot aantal corsovrijwilligers van Bloemencorso Bollenstreek direct in actie. Een corsowoordvoerder: “Duurzaam als het corso is gooit zij niet snel iets weg en werd een van de mobiele corsoharten tevoorschijn gehaald die het afgelopen jaar voor het alternatieve corso en het dahlia event op het Landgoed Keukenhof waren gebruikt. De volgende uitdaging waren de bloemen. Hyacinten, tulpen en narcissen bloeien alleen in het voorjaar, maar gelukkig waren er nog wat late dahlia’s beschikbaar die namelijk ook een product zijn van de bollenstreek.

Tulpen
”Met medewerking van Deleeuw Flowerbulb Group in Sassenheim werd op de vertrouwde opbouwlocatie het corsohart door de corsovrijwilligers met dahlia’s in Sinterklaaskleuren voorzien. Scholieren van de groenopleiding van het Yuverta college Oegstgeest voorzagen de wagen van bloemenarrangementen voor de finishing touch. Kweker Van der Slot Lisse had speciaal voor de gelegenheid tulpen in de Sinterklaaskleuren rood en geel in bloei getrokken zodat de burgemeester een enorme bos tulpen aan Sinterklaas kon overhandigen als verjaardagscadeau. Van Dooren Transport regelde het vervoer.

Zo kwam het dat burgemeester Lies Spruit met een klein gezelschap en een kleurrijke corsowagen met enkele kinderen op defilé ging bij Sinterklaas. Als nummer 25 in de stoet van 30. De goedheiligman vond het allemaal prachtig en hoofdpiet wilde ook wel even op de corsowagen. Ondertussen vertelde een trotse burgemeester aan Sinterklaas dat de tulpen speciaal voor hem waren gebroeid. Heel bijzonder want het is nog geen tulpentijd. Ook vertelde ze de goedheiligman dat tulpen symbool staan voor de bollenstreek waar Lisse deel van uitmaakt.
En burgemeester Lies Spruit? Die zei na afloop ontzettend blij te zijn met de grote saamhorigheid in Lisse en de bollenstreek. “Geweldig dat er direct zoveel vrijwilligers de handen uit de mouwen staken zodat we op deze kleurrijke wijze aan het Sinterklaas defilé konden deelnemen!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden