Logo bloemenkrant.nl
Foto: decorum

Bloemen en planten tijdens Haagse Fashion Week

Decorum bloemen en planten straalden vorig weekend in de Grote Kerk in Den Haag. Vijf studenten van de opleiding Flower & Design van Lentiz MBO Westland kregen de kans van hun leven om hun ontwerpen te presenteren tijdens The Hague Fashion Week. Een van de belangrijkste Nederlandse fashion meetups werd aangekleed met creatieve designs die de mode- en de bloemenwereld met elkaar verbonden. The Hague Fashion Week is hét podium voor jong designer talent. En dit jaar niet alleen op fashion gebied dus.

Bloemen en mode hebben zoveel gemeen. Couture-ontwerpers zijn altijd geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, vooral door de kleurrijke flora die onze planeet tot een lust voor het oog maakt. Al sinds het begin van de “mode” vinden ontwerpers inspiratie in de vormen en kleuren van bloemen.
In een wereld waar klimaatverandering en aardopwarming letterlijk een ‘hot’ onderwerp zijn, is duurzaam omgaan met energie en materialen bijzonder belangrijk. Decorum kwekers doen dit bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonne-energie, biologische bestrijding en hergebruikt van CO2. Ontwerpers van The Hague Fashion Week demonstreerden de inspiratie die ze uit de natuur zelf halen, zoals de duurzaam ontworpen elegante ruwheid van Haruco-Vert. Het publiek juichte zelfs luid voor de kurken jurken van Marco-Stefano Pintus.

Fotobijschrift:
Van links naar rechts: Renate Boeters (Decorum Company), Lentiz MBO Westland students Gina van der Vet, Dewi Ots, Silvy Lehner and Linda de Korte (stagiaire bij Decorum).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden