Logo bloemenkrant.nl
<p>Mark Weitjens (l) en Robin Jongkind.</p>

Mark Weitjens (l) en Robin Jongkind.

(Foto: Frank van Beek)
Bloemen in Beweging

GROOT NIEUWS: ByRival, dé internationale betaaloplossing voor de sierteeltsector

Dagelijks worden in de sierteeltsector grote risico’s genomen door bloemen en planten op krediet te leveren met vaak oninbare facturen als gevolg. Met de lancering van ByRival behoort dit tot het verleden. Ondernemers kunnen met ByRival eenvoudig en betrouwbaar financiële transacties afhandelen. ByRival start op de Europese markt en is nu al beschikbaar in 17 landen. Deze beschikbaarheid zal op termijn verder worden uitgerold, gezien de ambitie om wereldleider te worden in internationale betaaloplossingen voor de sierteeltsector.

Elk bedrijf wil snel, gemakkelijk en veilig betalingen ontvangen. Dat is makkelijk gezegd, maar het blijft een serieuze uitdaging. Mark Weitjens, directeur van ByRival: “ByRival maakt het mogelijk om betalingen automatisch bij klanten te incasseren via een zakelijke Europese incasso (SEPA Direct Debit B2B) en Creditcard, op het afgesproken tijdstip. Lange betalingstermijnen zijn daarmee verleden tijd. Hiermee verbetert de cashflow van een ondernemer aanzienlijk en loopt hij minder risico op non-betaling.
ByRival is de oplossing waar vele bedrijven in de sierteeltsector op zaten te wachten, we krijgen dan ook veel positieve reacties.”

Toekomstproof

Om de transacties veilig en volgens de regels te incasseren werkt ByRival samen met CM.com, een door de Nederlandsche Bank gecertificeerde betaaldienstverlener. Robin Jongkind, medeoprichter van ByRival ligt toe: “Onze betaaloplossing is volledig gebouwd op de toekomst en verwachte snelle groei. Daarnaast stelt Europa strenge voorwaarden aan betaaldienstverleners en daarom heeft ByRival gekozen voor een externe partner. Om aan alle eisen te voldoen worden er onder andere KYC (Know Your Customer) checks uitgevoerd op alle leveranciers.”

Zaken doen zonder risico

Hoge kredietlimieten zijn in de sierteeltsector niet vreemd. De transacties die via ByRival geïncasseerd worden zijn herverzekerd bij kredietverzekeraar Atradius. Op deze manier zijn facturen verzekerd.
ByRival heeft een gespecialiseerd team dat zorgt voor kredietonderzoek en het verstrekken van kredietlimieten. Leveranciers hebben zo altijd een compleet overzicht van verzekerde klanten en de verzekerde bedragen en kunnen zaken doen zonder risico.

ByRival is beschikbaar voor kwekers, (groot)handelaren, exporteurs, bloemisten, transportbedrijven, toeleveranciers en dienstverleners en kan eenvoudig geïntegreerd worden in de meeste bedrijfssoftware.

Meer informatie op:
www.byrival.com
Of bel 088-70 70 480 voor een (virtuele) afspraak in te plannen met één van de medewerkers.
Of bezoek ByRival op de IFTF in Vijfhuizen op stand B1.41.

ByRival is in 2020 opgericht door Robin Jongkind (directeur van FreshPortal Software) en Mark Weitjens (directeur van AgroCheck) en officieel gelanceerd in 2021. De gezamenlijke kennis van softwareontwikkeling, betalingen, kredietverzekeringen en debiteureninformatie maakte het mogelijk om deze unieke betaaloplossing te ontwikkelen. Beide oprichters beschikken over een uitgebreid wereldwijd netwerk in de sierteeltsector. ByRival professionaliseert de internationale handel in sierteeltproducten, met betrekking tot  betalingen en kredietverzekering. Na meer dan 1,5 jaar ontwikkelen, systemen testen en informatie uitwisselen met branche- en betaalspecialisten, is ByRival nu officieel beschikbaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden