Logo bloemenkrant.nl
Foto: Ricardo van de Bor

Royal Lemkes werkt hard aan haar duurzame droom

Vorige week vond de 5e editie van Duurzame Donderdag plaats met het centrale thema: “Van ongemak, dromen en ambities naar actie”. Een hybride editie met in de zaal executives uit onze sector én publiek via een online livestream. De middag stond in het teken van inspiratie en het delen van gemeenschappelijke doelen en uitdagingen van onze sector.

Inspirerende sprekers
Hoe kunnen we onze maatschappij inrichten dat de wereld leefbaar blijft voor onszelf en voor de generatie van morgen? Hoe kunnen we samenwerken aan een duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector? Deze vragen werden beantwoord door Koos Biesmeijer, Werner Schouten, Michel Scholten, Lydia Langelaan (Karma Plants) en Kees Pingen (Smit Kwekerijen).
Wij streven naar ‘positive plants’
Ondanks dat planten de wereld mooier en groener maken, heeft de sierteeltsector op het gebied van duurzaamheid nog veel te doen. Productie, verpakkingen, transport: het kan en moet beter. Royal Lemkes werkt daar hard aan.
“We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Het is belangrijk dat we ketenpartners hebben die met ons meedenken richting een klimaatneutrale toekomst. Wij dromen bij Royal Lemkes dat al onze planten een positieve bijdrage leveren aan het milieu. We streven naar wat wij noemen positive plants”, aldus Michiel de Haan, Managing Director.

Lemkes toonde op het event ook een video over hun door voor 2030.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden