Afbeelding

Piet Vijverberg 75 jaar

Algemeen Growers pride

Kwekerij Piet Vijverberg bestaat 75 jaar en ter gelegenheid daarvan introduceerde de organisatie de gloednieuwe display. Het is een van de feestelijke activiteiten die op de agenda staan. Vijf jaar geleden is, met het 70-jarig jubileum, de huisstijl vernieuwd en werd de kwekerij uitgebreid met nieuwbouw. Nu wil de Piet Vijverberg samen met haar afnemers meer beleving creëren op groothandelsmarkten in Europa. De display is geïntroduceerd tijdens de eerste editie van de Flower Bazar.

De display is ontwikkeld om samen met afnemers extra aandacht te vragen voor de kwaliteitsproducten die de kwekerij levert. Exporteurs kunnen de display kosteloos bestellen en meeleveren met orders. Er komen voldoende exemplaren beschikbaar.

Introductie
De nieuwe display, gevuld met een variatie aan planten, stond op de Flower Bazar. De eyecatcher van formaat springt in het oog. Aan de zijkant van de display is een folderhouder waarin verschillende folders geplaatst kunnen worden. Het is een modulair pakket dat gemakkelijk met de planten meegeleverd kan worden. Aanvragen kan ter plekke en/of via: sales@pietvijverberg.nl

Assortiment
Piet Vijverberg legt zich toe op de productie van Phalaenopsis en Dracaena voor het hogere segment, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid onderscheidend zijn. De teler voert vele rassen Phalaenopsis die zijn onderverdeeld in meerdere kwaliteitscategorieën: Star Quality By 5 is een merk dat een hoge kwaliteit voert. The Big 5 Collection is nog een kwaliteit hoger; in deze collectie zijn alleen de beste van de beste variëteiten op ras opgenomen. Tot slot is er de extreem goed houdbare White World® Orchidee. De Dracaena fragrans-collectie bestaat uit: Golden Coast, Yellow Coast, Mass Coast en Steudneri. Zij worden exclusief in diverse samenstellingen gekweekt en zijn zeer breed toepasbaar door hun ongevoeligheid voor ziekten. Bovendien zijn zij goed bestand tegen zon en schaduw.

De grondlegger van het bedrijf is Kees Vijverberg. Hij startte het bedrijf in 1946 als groentekweker en in 1951 kwam daar sierteelt bij en werd zodoende ook lid van de bloemenveiling. Piet Vijverberg trad in 1964 toe in het familiebedrijf waar voornamelijk sla, tomaten en paprika werd gekweekt, later pas snijgroen. De eerste locatie was aan de Van Koppenweg in Naaldwijk en was tot 1994 in gebruik. 

In 1984 is Vijverberg gestart met het telen van kamerplanten en heeft zich hierin gespecialiseerd; er zijn diverse soorten potplanten geteeld. De Dracaena werd in 1984 toegevoegd aan de teelt. In 1989 is een nieuwe locatie in gebruik genomen, namelijk aan de Van Prooyelaan in Honselersdijk. In 1993 is Sander Vijverberg, zoon van Piet en kleinzoon van Kees aan boord gekomen. Hiermee is de 3e generatie Vijverberg actief geworden.

In 1994 is een locatie geopend aan de Alkemadelaan in Monster (Kwekerij Pagode). De voormalige paprikakwekerij van 20.000 m² is toen omgebouwd tot potplantenkwekerij. Hier werden vanaf dat moment Dracaena, Yucca’s, Asparagus, mini kokospalmen en een paar kleine “tussenteelten” geteeld. In 1998 is het bedrijf gestart met de Phalaenopsisteelt en heeft zich hierin verder gespecialiseerd. De locatie aan de van Prooyelaan is in 2003 gesloten en nadien is de kwekerij aan de Alkemadelaan stapsgewijs verder uitgebreid tot 7,6 ha. waarvan 1 ha. Dracaena en 6,6 ha. Phalaenopsis.

Vooruitstrevend
De mechanisatie en techniek die binnen het bedrijf werd toegepast, zijn altijd van hoog niveau geweest. In de moderne kwekerij worden de nieuwste technieken toegepast met gebruikmaking van veel geautomatiseerde processen. Bij veel technische verbeteringen en ideeën in de tuinbouw heeft Vijverberg aan de wieg gestaan.

Samenwerken
Om de klant gezamenlijk te verleiden tot meer aankopen is Piet Vijverberg altijd actief op zoek naar nieuwe samenwerkingen binnen de keten. Vraag naar de mogelijkheden bij Alex Duindam; alex@pietvijverberg.nl of +31 (0)6 43 35 90 94.

Voor meer informatie zie: www.pietvijverberg.nl

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant