Logo bloemenkrant.nl
Foto: vlog uit de kas

Daan is de winnaar van Vlog uit de Kas 2021

Acht vloggers lieten afgelopen zomervakantie zien wat hun vakantiewerk in de glastuinbouw inhoudt. Zes weken lang kwam er wekelijks een vlog online van scholieren verspreid over het land. Nieuw dit jaar was de beoordeling van een professionele jury. Ze waren het unaniem eens: Daan (16) van Gerbera United is de winnaar van Vlog uit de Kas seizoen 4.

Een 10 voor Daan
De jury van dit jaar bestond uit Adri Bom-Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Jeroen Toet (presentator/sportverslaggever PSV) en Renzo Grootscholten (winnaar Vlog uit de Kas 2018). Ieder jurylid heeft de video op een specifiek onderdeel beoordeeld. Vol lof spraken ze over de vlog van Daan. “Dit is klokhuis-materiaal”, roept Jeroen enthousiast. Adri gaf de vlog een 10. Ook over de andere vloggers waren ze enthousiast, maar Daan scoorde de meeste punten.


Gerbera United
Nadat alle cijfers waren uitgedeeld, vertrok Renzo naar Gerbera United in Moerkapelle om Daan te verrassen. “Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen, eigenlijk dacht ik dat ik niet eens door de eerste selectie zou komen”, aldus Daan. Zijn ouders, mede-eigenaren van Gerbera United, waren enthousiast over zijn deelname en over het project.
W.P. van den Berg (mede-eigenaar Gerbera United): “Het is goed dat deze projecten er zijn, we hebben meer jonge ambassadeurs nodig in de sector!”

Of Daan later het bedrijf van zijn ouders overneemt? Dat weet hij nog niet, maar een carrière in de glastuinbouwsector ziet hij wel zitten. “Afgelopen week ben ik begonnen aan een tuinbouwopleiding op MBO Westland. Ik werd op de eerste dag direct door een docent herkent van mijn Vlog uit de Kas.”

Naast Daan maakten ook Roos en Matthijs van WPK, Shanna van Amigo Plant, Nicole van KP Holland, Sanne en Tess van Kwekerij van den Berg en Barri van SV.CO een Vlog uit de Kas. Bekijk alle vlogs op www.vloguitdekas.nl. Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden