Logo bloemenkrant.nl
Foto: FloraZon

ZONheroes trappen € 26.891,- bij elkaar

Zaterdag 4 september zijn de ZONheroes volgens traditie met een grote cheque voor het Ronald McDonald Kinderfonds onder de arm ZUUDwaarts gefietst. De tocht begon vroeg in de ochtend, toen het buiten nog mistig, donker en koud was, vanaf FloraZON gelegen op het Flora Trade Parc in Venlo.

Elf collega’s en relaties van deze inkoopboulevard hebben dit jaar meegefietst voor het goede doel. Vanuit FloraZON fietste Luuk Peeten mee en bestuurden Lex en Funs Ebus de bezemwagen. Vanuit de thuisbasis in Venlo zijn de ZONheroes eerst naar het Ronald McDonald Huis in Maastricht gefietst. Onderweg brak de zon door, het werd een stralende dag en later op de middag was het zelfs warm. Op de terugweg werd in Valkenburg bij de Kindervalei, het Ronald McDonald vakantiehuis, het ingezamelde sponsorbedrag overhandigd. Dit jaar was het totaalbedrag zelfs hoger dan voorgaande jaren, maar liefst € 26.891,- is er in totaal bij elkaar gesponsord.

Ronald McDonald Kinderfonds

De cheque werd met trots overhandigd aan Thea en Margo van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit bedrag komt volledig ten goede van de Ronald McDonald Huizen in Limburg. Dit is het Ronald McDonald Huis in Maastricht en het Ronald McDonald vakantiehuis Kindervalei in Valkenburg aan de Geul.
Het Ronald McDonald Kinderfonds bestaat al 35 jaar en maakt het sindsdien mogelijk dat ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Enkele ZONheroes hebben zelf dankbare herinneringen aan een verblijf in het Ronald McDonald huis. De ZONheroes vinden dit een prachtig initiatief en steunen daarom al jaren deze stichting. Rond half 7 kwamen de helden weer aan in Venlo. Daar moesten ze nog een laatste keer op de pedalen gaan staan om de rijburg naar het parkeerdak van de oude bloemenveiling op de fietsen. Hier werden ze warm onthaald door familie, vrienden, collega’s en supporters. Moe maar voldaan, allemaal over de finish na ruim 250 km trappen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden