Logo bloemenkrant.nl
Foto: Fotostudio Gerard-Jan Vlekke / Fotovak

Koninklijke VBW blikt terug op geslaagd vakevent

Op woensdag 8 september organiseerde VBW bij veiling Plantion het 2-jaarlijkse vakevent ‘Floral(l) Inspiration’. Het event had als thema ‘de bloemist geeft kleur aan je leven’ en was zowel fysiek (voor een groep van 200 bezoekers) als via een livestream te volgen. Het bood de (online) bezoekers volop inspiratie voor het najaar.

FloraVita: voel je goed met bloemen en planten
Op het event lanceerde VBW een nieuw project: FloraVita. FloraVita geeft een andere (verkoop)dimensie aan bloemen en planten. Bloemen en planten dragen positief bij aan de gezondheid en het welzijn van de mens. VBW heeft hier uitgebreid (wetenschappelijk) onderzoek naar laten doen en de uitkomsten zijn vertaald naar praktische ‘bloemen- en plantenrecepten’ die bloemisten kunnen inzetten richting klanten. In de komende periode komen de eerste recepten voor bloemisten beschikbaar.

Finale NK Junioren en VBW Flowercup

Tijdens (en in aanloop) naar het vakevent vonden ook de finales van het NK Junioren en VBW Flowercup plaats. Bij het NK maakten de 11 deelnemers 5 werkstukken, waaronder een 3D-schilderij, een eigentijds steekschuim-arrangement en een boeket (bestaande uit 3 mini-boeketten). Het NK Junioren werd gewonnen door Esther Waaijenberg, 2e plaats was voor Tiffany van Lenten en de derde plaats voor Melissa Smedes.

Bij de finale van de VBW Flowercup maakten de deelnemers een eigentijds steekschuimarrangement, bestaande uit 2 OASIS bio kransen en passend binnen het thema ‘Indian Summer’. De VBW Flowercup 2021 werd gewonnen door Henrieke Lankveld. Tweede werd Klaasje Konterman en Dini Holtrop eindigde als derde. De publiekspijs werd gewonnen door Lucinda den Adel.

Het event is terug te kijken op de YouTube-pagina van VBW: youtube.com/voordebloemist.


Floral(l) Inspiration 2021 en de vakwedstrijden zijn mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties: Plantion, Groothandelscentrum Plantion, Smithers-Oasis, Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken, Renault Nederland, Every Alstroemeria, DillewijnAlflora en CIV.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden