Logo bloemenkrant.nl
Foto: Fotostudio Gerard-Jan Vlekke / Fotovak

Brancheorganisatie VBW Koninklijk onderscheiden

Bloemistenbrancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) bestaat 100 jaar. Tijdens het vakevent ‘Floral(l) Inspiration’ is zij daarvoor Koninklijk onderscheiden door burgemeester René Verhulst (Ede).

100 jaar VBW
VBW is opgericht op 1 juli 1920. In de afgelopen 100 jaar heeft de branche en VBW een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Maar 1 ding heeft in al die jaren centraal gestaan: een tomeloze inzet en toewijding van alle betrokkenen bij VBW om de bloemist zo goed mogelijk te vertegenwoordigen op diverse niveaus en actief bij te dragen aan de ontwikkeling van de branche als geheel en aangesloten leden in het bijzonder.

De bloemist geeft kleur aan je leven

VBW is trots op het verkrijgen van het Koninklijke predicaat en zal dat vieren met haar leden. Directeur Marco Maasse: “Het is dankzij de trouwe steun van onze leden dat VBW Koninklijk is onderscheiden. Graag vieren we dit dan ook met hen. Rond 9 september ontvangen alle leden een bijzondere geschenkverpakking inclusief wat lekkers voor bij de koffie.” Marco vervolgt: “Tevens vormt de Koninklijke onderscheiding het startmoment voor een aantal leuke activiteiten, zoals een steekschuim-challenge en branchepromotie, waarover we binnenkort meer informatie zullen delen.”

Nieuw logo onthuld
Met dank aan de Koninklijke erkenning zal VBW vanaf heden ‘Koninklijke Verenging Bloemist Winkeliers (VBW)’ heten. Het bijbehorende logo is op 8 september in de vorm van een grote bloemenwand onthuld.

Koninklijke VBW is de brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. Koninklijke VBW levert al ruim 100 jaar een bijdrage aan professionalisering van de branche en biedt actief ondersteuning bij de ontwikkeling van individuele ondernemers. De 3.000 bloemisten realiseren gezamenlijk jaarlijks een omzet van ruim 1 miljard euro. Een kleine 10.000 medewerkers hebben een mooie baan in de branche. De gezamenlijke bloemisten hebben een marktaandeel van ruim 50% in de bloemenverkoop in Nederland, in planten bijna 30%. Met ruim 1.250 aangesloten winkels vertegenwoordigt VBW ruim 62% van de omzet en de werkgelegenheid in de branche.

Fotobijschrift:
Links: Burgemeester van Ede, René Verhulst, Plaatsvervangend commissaris van de Koning, de heer Jan Markink.
Rechts: bestuur en directie VBW: Marco Maasse, algemeen directeur, John Thijert, voorzitter Martin Groen en Pascal Zijlmans.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden