Logo bloemenkrant.nl
Foto: piet vijverberg

Piet Vijverberg bestaat 75 jaar

Kwekerij Piet Vijverberg bestaat 75 jaar en ter gelegenheid daarvan introduceert zij een gloednieuwe display. Het is een van de feestelijke activiteiten die op de agenda staan. Vijf jaar geleden is, met het 70-jarig jubileum, de huisstijl vernieuwd en werd de kwekerij uitgebreid met nieuwbouw. Nu wil de Piet Vijverberg samen met haar afnemers meer beleving creëren op groothandelsmarkten in Europa. De display wordt geïntroduceerd tijdens de eerste editie van de beurs Flower Bazar.

De display is ontwikkeld om samen met afnemers extra aandacht te vragen voor de kwaliteitsproducten die de kwekerij levert. Exporteurs kunnen de display kosteloos bestellen en meeleveren met orders. Er komen voldoende exemplaren beschikbaar. De beurs vindt plaats van 15 t/m 17 september in FloriWorld Aalsmeer.
Flower Bazar is een nieuwe beurs in een nieuwe vorm; de bezoekers zullen ontvangen worden in een omgeving die hen het gevoel geeft in een luxe pop-up boetiek te zijn. De nieuwe display, gevuld met een variatie aan planten, is hier te bewonderen. De eyecatcher van formaat springt in het oog.  Aan de zijkant van de display is een folderhouder waarin verschillende folders geplaatst kunnen worden. Het is een modulair pakket dat gemakkelijk met de planten meegeleverd kan worden.

Familiebedrijf sinds 1946
De grondlegger van het bedrijf is Kees Vijverberg. Hij startte het bedrijf in 1946 als groentekweker en in 1951 kwam daar sierteelt bij en werd zodoende ook lid van de bloemenveiling. Piet Vijverberg trad in 1964 toe in het familiebedrijf waar voornamelijk sla, tomaten en paprika werd gekweekt en zich later pas specialiseerde in snijgroen. De eerste locatie was aan de Van Koppenweg in Naaldwijk en was tot 1994 in gebruik.
In 1984 is Vijverberg gestart met het telen van kamerplanten en heeft zich hierin gespecialiseerd; er zijn diverse soorten potplanten geteeld. De Dracaena werd in 1984 toegevoegd aan de teelt. In 1989 is een nieuwe locatie in gebruik genomen, namelijk aan de Van Prooyelaan in Honselersdijk. In 1993 is Sander Vijverberg, zoon van Piet en kleinzoon van Kees aan boord gekomen. Hiermee is de 3e generatie Vijverberg actief geworden.
In 1994 is een locatie geopend aan de Alkemadelaan in Monster (Kwekerij Pagode). De voormalige paprikakwekerij van 20.000 m² is toen omgebouwd tot potplantenkwekerij. Hier werden vanaf dat moment Dracaena, Yucca’s, Asparagus, mini kokospalmen en een paar kleine “tussenteelten” geteeld. In 1998 is het bedrijf gestart met de Phalaenopsisteelt en heeft zich hierin verder gespecialiseerd. De locatie aan de van Prooyelaan is in 2003 gesloten en nadien is de kwekerij aan de Alkemadelaan stapsgewijs verder uitgebreid tot 7,6 ha. waarvan 1 ha. Dracaena en 6,6 ha. Phalaenopsis.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden