Logo bloemenkrant.nl
Foto: BBH

Bedankt Plantcampagne eert thuiswerkplek

De meerjarige consumentencampagne ‘Bedankt Plant’ gaat ook in het najaar van 2021 weer lopen. De succesvolle campagne, die een opvallende ode brengt aan planten, is deze keer vooral gericht op de (thuis)werkplek. Want ook op die plek maken planten je energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder.

‘Bedankt plant, dat je van mijn huis een thuis maakt, dat je me reconnect met de natuur en dat je me helpt te ontspannen’. Het blijft actueel en blijven het zeggen: je voelt je beter met planten om je heen. Dat geldt zeker ook voor de (thuis)werkplek, hét onderwerp van 2021. Zowel concentratie als creativiteit en rust, planten zorgen er voor op je werkplek. Daarvoor bedanken we de planten dit jaar in het bijzonder.

Download alle materialen

Deze grote consumentencampagne rondom kamerplanten is uitermate geschikt voor handelskanalen en verkooppunten om in de eigen social mediakanalen of op de winkelvloer te gebruiken. We nodigen je van harte uit om aan te haken en gebruik te maken van de campagnematerialen die onderaan dit artikel te downloaden zijn.


Campagne in de kernlanden

De campagne start op 20 september in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en op 4 oktober in Frankrijk. Net als in 2020 zal het zwaartepunt liggen op digitale media. In alle vier de kernlanden wordt de doelgroep aangesproken via nationale publiciteit op de social media - YouTube, Facebook, Instagram en Pinterest – en op straat via digitale reclameschermen (niet in VK). De buitenreclame is in Duitsland te zien in winkelgebieden en op treinstations in Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Frankfurt, Stuttgart en Düsseldorf. In Frankrijk wordt de campagne getoond op buitenreclameobjecten in meer dan honderd grote en middelgrote steden en hun conglomeraties. Van Angers via Chartres, Lille, Lyon, Marseille en Toulouse tot Bordeaux. In Nederland kom je de buitenreclame, net als in Duitsland, tegen in de winkelgebieden en op de treinstations van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Breda, Leiden en nog veertien grote steden.

PR-activiteiten

De andere pijlers van deze campagne zijn PR-acties, influencersamenwerkingen en content op onze consumentenwebsite Mooiwatplantendoen.nl en de zusterkanalen in Duitsland, Frankrijk en VK. En Bedankt Plant leent zich prima voor shopper activaties. Eén speciale plant of een heel ‘office-oerwoud’, je werkt beter met groen om je heen. Dat is terug te zien in de PR-acties rondom Bedankt Plant, die met name gericht zijn op redacties van consumentenpers.

De Carrièreplant

Redacteuren van bladen als vtwonen, Jan, Libelle, Volkskrant Magazine, Metro en Telegraaf Werk worden met een bus bezocht en uitgenodigd voor een korte coaching sessie, waarin ze erachter komen welke plant bij hun doel past: behoefte aan meer creativiteit, meer focus of juist extra motivatie? Bij al deze wensen past een persoonlijke ‘Carrièreplant’.

Deze herinnert aan de gestelde werkdoelen en verbetert meteen de werkplek. Een digitaal persdossier geeft achtergrondinformatie over wat planten op je werkplek voor je kunnen doen. In Duitsland is de PR-aanpak drieledig. Medio augustus ontvingen redacties van consumentenmedia newsflashes met groene werkplektips. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden