Afbeelding
Foto: Melinda-lou v/d Linden

Bezwaar handel tegen nieuwe voorwaarden RFH

Algemeen Bloemen in Beweging

Het conflict tussen handel en Royal FloraHolland lijkt een extra impuls te hebben gekregen door plotseling bedrijven te vragen in te stemmen met regristeren van álle via Floriday verkregen informatie. Inkopers, bijvoorbeeld, merkten anders niet te kunnen inloggen.

Door Johan Th. Bos

Officieel moesten de inloggende kopers akkoord gaan met de op 5 augustus aangepaste Algemene Voorwaarden Floriday, alsmede een privacyverklaring, maar handelaren wijzen vooral het feit dat zij met de akkoordverklaring de veiling het recht geven alle inloggegevens te ‘registreren en te verwerken’. Er is geen mail of brief omtrent die voorwaarden naar de directies van de handelsbedrijven gestuurd. Medewerkers moesten zeg maar voor hun bazen beslissen.
Na een storm van protest uit handelskringen kreeg men daar inmiddels de tijd tot 1 oktober om de aanpassingen in de voorwaarden te bestuderen. Het ongenoegen van de gebruikers van het Floriday systeem leidde tot een excuus van de veiling. “Wij hebben dit niet goed aangepakt”, zegt ze, daarbij doelend op de plompverloren aanpassing van de voorwaarden. “Bij toekomstige wijzigingen zullen we gebruikers eerder informeren.”
Veel handelaren vrezen intussen dat de veiling de inloggegevens gebruikt om zelf handel te gaan drijven. “Je kunt het vertalen als: We gaan gewoon alles registreren. Dus product, afnemer, geleverde aantallen per leverancier enzovoort”, zegt er een. Kwaad bloed zet ook dat de verandering van de voorwaarden midden in de vakantie werd doorgevoerd.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant