Logo bloemenkrant.nl
Foto: panamseed

Witte eye-catcher in je tuin: Leucanthemum

Een nieuwe eye-catcher van PanAmerican Seed: Leucanthemum White Lion. Deze prachtig Margriet is samen met zijn zusje Madonna een geweldige combinatie in de tuin en een goede oplossing om langer Leucanthemum te verkopen.

White Lion is een meerjarige plant en vroeg klaar voor eerste verkoop. Hij is veredeld om extra vroeg te bloeien. Wat deze plant bijzonder maakt is dat hij geen winter nodig heeft om bloemen te maken. White Lion gaat al bloemen zetten onder een korte dag van 10 uur. Met wat temperatuur en lichtintensisteit kan deze margriet al eind april, begin mei bloeien. In zuidelijk Europa kan deze bloeier al in maart zijn eerste bloemen laten zien. Madonna bloeit rond eind mei.

Uniek zaad product
Doordat het product geen vernalisatie nodig heeft en hij onder korte dag groeit is deze White Lion een uniek zaad product. Een perfect oplossing voor vroege verkoop, in de zuidelijke landen.Madonna bloeit wat later. Deze margriet maakt het mogelijk om met zaden leucanthemum te groeien in plaats van met stek wat veel flexibiliteit geeft in het productie programma. Dit product is bijna volledig uniform in zowel hoogte als vorm. Door de hoge kieming en zijn goede uniformiteit is het mogelijk om makkelijker bulk te produceren. Ook dit product heeft geen vernalisatie nodig.

Voor de consument is dit product een home-run. Weinig onderhoud is nodig: hij zet nieuwe bloemen zodra de oude zijn uitgebloeid. Beide producten hebben een prachtig witte bloem met geel hart. Een échte eye catcher in de tuin en in de winkel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden