Logo bloemenkrant.nl
Foto: greenport arnhem-nijmegen

Brug tussen onderwijs en praktijk

Op 30 juni was het zover; het eerste webinar over kansen voor meer samenwerking tussen tuinbouwbedrijfsleven en onderwijsinstellingen werd gelanceerd.

Het spits werd afgebeten door Rik Eweg, lector bij Van Hall Larenstein, Rick Gerichhausen tuinder in Huissen en Erik Janssen docent bij de HAS Den Bosch. De drie heren gingen in gesprek over de ervaringen en mogelijkheden om studenten meer te betrekken bij stages en onderzoeken bij bedrijven in de tuinbouwketen.
Van Hall Larenstein heeft circa 4.250 studenten en 500 medewerkers die dagelijks bezig zijn met agribusiness, tuin & akkerbouw en milieukunde. Allemaal onderwerpen die voor tuinbouwbedrijven van groot belang zijn. Tijdens afstudeeropdrachten en stages werken studenten bijvoorbeeld aan zaken zoals: innovaties, marktonderzoeken, haalbaarheidsonderzoeken, duurzaamheid, kwaliteitsmanagement, logistiek en voedselveiligheid.
Volgens Eweg heeft dat meer dan genoeg raakvlakken met de tuinbouwpraktijk. Dus samenwerking biedt zowel meerwaarde voor zowel bedrijven als studenten.

Meeting-point

Aan het einde van de avond besloten de aanwezige partijen tot het starten van een ‘Meeting-point’ om de samenwerking tussen scholen en praktijk te intensiveren. Dit Meeting-point heeft een start gekregen op de site van de tuinbouworganisatie Greenport Arnhem-Nijmegen. Op https://www.greenportarnhemnijmegen.nl/meeting-point is meer informatie te vinden voor bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden