Logo bloemenkrant.nl
Foto: westland summerlab

Westland SummerLab 2021

Westland Natuur en Techniek (WNT) Web heeft in samenwerking met vijf kinderopvangorganisaties in de eerste week van de zomervakantie Westland SummerLab georganiseerd.

Tijdens deze zevende editie zijn BSO-kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar aan de slag geweest met technologie en duurzaamheid. Een echt ‘kassie’ bouwen, plastic recyclen tot iets nieuws, het bouwen en programmeren van Lego robots, bouwen van constructies met stocks en een elektrisch circuit aanleggen. Allemaal leuke vakantieactiviteiten met een vette knipoog naar de techniek.
Uit voorzorg m.b.t. corona kwamen de kinderen op een vast dagdeel met hun eigen opvangorganisatie naar de bedrijfshal van Elektravon-Haket in Naaldwijk.

Belangrijk onderdeel van Westland Summerlab is al 5 jaar het WK WKKassiebouwen Junior. Totaal 18 teams van vijf BSO’s gingen de strijd aan voor de titel Westlands Kampioen WKKassiebouwen Junior. Het team van BSO De Lange Keijzer had de snelste tijd en ging er met de wisselbeker vandoor. Eigenlijk waren alle teams winnaar als je ziet hoeveel plezier de kinderen beleven aan het bouwen van de kassies, beschikbaar gesteld door Batist hobbykassen.

Westland Natuur en Techniek Web en vijf kinderopvangorganisaties, Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en De Lange Keijzer zijn de initiatiefnemers van dit project.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden