Logo bloemenkrant.nl
Foto: agroenergu

Klanten AgroEnergy ontvangen bijna 800.000 onbalanspoolvoordeel

AgroEnergy keert over het jaar 2020 bijna 800.000 euro uit aan onbalanspoolvoordeel. Klanten met een TradePower contract profiteren gezamenlijk van het onbalansresultaat.

AgroEnergy werkt met groepsvoordelen: onbalanspoolvoordeel en debiteurenuitkering. De voordelen die als groep worden behaald, worden naar rato aan de klant uitgekeerd. Vorig jaar keerde AgroEnergy ook al ruim 500.000 euro aan onbalanspoolvoordeel aan klanten met een TradePower contract. 

Onbalans is het verschil tussen de ingenomen positie en de gerealiseerde afname/productie van elektriciteit per klokkwartier. Tekorten en overschotten die ontstaan door deze onbalans moeten opgevangen worden en hier staat een prijs tegenover: de onbalansprijs. De onbalansprijs voor afname en productie kan in één kwartier verschillen. Deze onbalansprijzen worden door Tennet (landelijk netbeheerder) ingesteld, afhankelijk van de situatie op het net.
Door met alle TradePower klanten een cluster te vormen, maakt AgroEnergy gebruik van de momenten dat er onbalansprijsverschillen zijn tussen elektriciteit invoeden en afnemen. In een grote groep is er meer ongelijktijdigheid waardoor er meer financieel voordeel behaald wordt. Het resultaat wordt verdeeld onder de klanten die aan dit resultaat hebben bijgedragen.


Energy biedt oplossingen voor de energie-uitdagingen van de glastuinbouw. Met gespecialiseerde energiekennis assisteert zij tuinders dagelijks bij het behalen van optimale resultaten in hun energiehandel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden