Logo bloemenkrant.nl
Foto: WHC

Online Summer of Innovation van start in World Horti Center

Ook deze zomer viert het World Horti Center, het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, de innovaties die de tuinbouwsector rijk is. De digitale tentoonstelling van de nieuwste, baanbrekende innovaties is deze week geopend.

De Nederlandse glastuinbouwsector staat wereldwijd bekend als innovatief en oplossingsgericht en heeft om deze reden een sterke globale positie. World Horti Center vindt het daarom belangrijk om nieuwe producten, trends en ontwikkelingen in de spotlights te zetten, elk jaar weer. Door een grootscheepse verbouwing in het centrum vindt de derde editie van de innovatie-tentoonstelling digitaal plaats.

Onderstaand een overzicht van de innovaties waar World Horti Center deze zomer aandacht aan zal besteden.

Van Iperen | GreenSwitch
Van Iperen ontwikkelde een prijswinnende, duurzame productiemethode voor nitraatmeststof uit drijfmest: de GreenSwitch. Deze innovatie minimaliseert energieverbruik, CO2- en stikstofuitstoot.

Svensson | Luxous
Met het klimaatscherm Luxous Eco en de Luxous H2No-technologie introduceert Svensson twee innovaties, waarmee de volgende stap wordt gezet richting duurzamere glastuinbouw.

Benfried | Ocion PX10
Benfried introduceert de nieuwste toelating op het gebied van bestrijding van algen in bassins en silo’s: Ocion PX 10. Een duurzaam teeltsysteem, begint bij schoon water.

Valto | V10 tegen PepMV
Het pepinomozaiekvirus (PepMV) is zonder twijfel een van de grootste bedreigingen voor de tomatenteelt. Valto’s middel V10 bechermt tomatenplanten via kruisbescherming tegen aggresieve PepMV-varianten.

Royal Brinkman | Service Engine
Royal Brinkman introduceert een allesomvattende app voor telers. Deze digitale tool geeft telers overzicht en inzicht in alle service- en onderhoudstaken binnen het bedrijf.

TomatoWorld | Fieldlab Data Driven Growing
Onlangs heeft TomatoWorld haar demonstratiekas getransformeerd naar showcase en fieldlab voor data gedreven telen. Tomatoworld wil met deze innovatieve teelttechniek bijdragen aan de validatie en ontwikkeling van Data Driven Growing.

Tijdens de Online Summer of Innovation licht World Horti Center niet alleen innovatieve producten en diensten uit, maar wordt er ook aandacht aan events en initiatieven die innovatie tot stand brengen, zoals de academische leergang Innovation Management Horticulture die het centrum i.s.m. Erasmus Universiteit organiseert.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden