Logo bloemenkrant.nl
Foto: invaro

De nieuwe koers van Invaro

Invaro Agri & Horti Technology Group B.V. combineert al ruim tachtig jaar efficiëntie met zorgvuldige productbehandeling bij haar oplossingen voor het sorteren en verwerken van pootaardappelen, bloembollen en bloemen. Na een roerige fase koos het bedrijf bewust voor een koerswijziging, die mogelijk werd doordat nieuw kapitaal in het bedrijf is geïnvesteerd. Hierdoor ontstond meer ruimte voor ondernemen en voor de ontwikkeling van de vier v’s van Invaro: vereenvoudigen, verbeteren, versnellen en verduurzamen.

Het recent gevormde Strategisch Management Team, bestaande uit CFO Jurjen Brouwers, COO Perry van Es en CEO Gerben Schouten, ontwikkelde het toekomstgerichte verandertraject. Dit hield onder meer in dat alle activiteiten van Bercomex en Schouten gecentraliseerd werden in de hoofdvestiging in Hoorn en enkel nog een engineeringsafdeling in Kampen bleef. Ook volgde er een financiële herstructurering.

Standaardisatie
Verder maakt de standaardisatie van de sorteer- en verwerkingsmachines deel uit van de professionaliseringsslag. Invaro stapt over op een basis van standaardconcepten, overigens zonder in te leveren op klantgerichtheid. Klanten behouden de mogelijkheid om een scala aan eigen keuzes te maken om zo – samen met de specialisten van Invaro – tot de beste oplossing te komen voor de verwerking van hun product. Deze klantgerichte gestandaardiseerde werkwijze past ook bij de ontwikkelingen van de huidige tijd, waarin bedrijven in de agri- en hortisector steeds groter zijn geworden.
‘Onze klanten krijgen de dienstverlening die ze van ons gewend waren’, verzekert Schouten. ‘Met nog meer continuïteit in service en onderhoud. Al onze machines zijn uitgevoerd met ons eigen software- en besturingsplatform waardoor onze technici op afstand kunnen inbellen en eventuele storingen razendsnel verhelpen. We zijn met al onze vernieuwingen klaar om de markt op professionele en vooruitstrevende wijze te bedienen. Invaro ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet!’

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden