Logo bloemenkrant.nl
Foto: florafutura
Bloemen in Beweging

FloraFutura en VGB geven zich niet gewonnen

In een brief aan de directie van Royal FloraHolland laat vakvereniging FloraFutura weten naar alternatieve oplossingen te zoeken die wel recht doen aan het exclusieve assortiment sierteeltproducten waar Nederland sterk in is en aan de bedrijven die daarvan afhankelijk zijn.

Ondanks al het overleg met Royal FloraHolland en alle input die de vakvereniging heeft geleverd, voelt FloraFutura zich met het doorpakken van RFH met betrekking tot de implementatie van het landelijk veilen genegeerd en belazerd. Men spreekt zelfs van een mes in de rug.
Die alternatieven buiten de veiling om zouden kunnen bestaan uit de huidige hybride platformen, zoals Herongen en Plantion en de reeds bestaande digitale platformen.

FloraFutura is daarmee de eerste partij die publiekelijk aangeeft dat wat hen betreft de strijd met RFH nog niet is beslecht, al doet de coöperatie in de landelijk media anders voor. FloraFutura heeft haar ledenbestand inmiddels zien verdubbelen.

VGB
De VGB zal de strijd tegen RFH naar alle waarschijnlijkheid evenmin opgeven. In een brief van de directie van RFH aan haar leden deelt de directie mee dat het overleg met de VGB op verzoek van de VGB tot na de zomer is uitgesteld. RFH heeft de VGB al te kennen gegeven, dat medezeggenschap van de VGB inzake Floriday niet tot de mogelijkheden behoort. Daarmee lijkt de weg vrijgemaakt voor een nieuwe confrontatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden