Logo bloemenkrant.nl
Foto: RFH
Bloemen in Beweging

Plantenklokken Aalsmeer en Naaldwijk over op beeldveilen

Vanwege de overstap naar landelijk digitaal veilen en het omvormen van het huidige verdeelproces naar vraag gestuurd orderpicken, rijden ook de plantenkarren in Naaldwijk en Aalsmeer niet meer voor de klok langs.

Op maandag 19 juli start RFH in drie fases met de uitrol van beeldveilen van planten. Vanaf 19 juli start eerst het beeldveilen van groene planten. Vanaf 2 augustus volgen de bloeiende planten en vanaf 16 augustus zijn de outdoor planten aan de beurt.

Foto’s
Betrouwbare productfoto’s en -informatie worden nóg belangrijker. Verreweg de meeste aangeleverde aanvoerinformatie is juist en betrouwbaar, zegt RFH. Maar nog steeds zijn de aanvoerinformatie en de foto’s soms onjuist of niet representatief.
In de aanloop naar beeldveilen wordt dit intensiever door RFH opgepakt. Zo worden de kwaliteitscontroles van de betreffende productgroepen in de weken voor de implementatie van beeldveilen geïntensiveerd. RFH gaat vaker controleren. Ook is voor plantenkwekers RFH photo beschikbaar: deze app vergemakkelijkt het maken van kwalitatieve productfoto’s. RFH helpt plantenkwekers bij het gebruik van RFH photo. Zo staat het RFH photo-team voor hen klaar voor vragen of begeleiding. Desgewenst komen zij bij kwekers langs voor persoonlijke ondersteuning. Hiervoor kunnen kwekers contact opnemen met het Klant Contact Center. Binnenkort is RFH photo ook beschikbaar voor bloemenkwekers en inkopers.

Lees het hele bericht op de site van RFH.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden