Logo bloemenkrant.nl
Foto: rfh: pexels lukas

Floriday gaat vertrouwelijk om met data

Floriday biedt als platform een veilige omgeving voor vertrouwelijke data van kwekers en kopers. Dat is de conclusie uit een onafhankelijke audit die Royal FloraHolland op verzoek van het onlangs ingestelde Datacomité heeft laten uitvoeren. De audit richtte zich onder meer op dataveiligheid voor vertrouwelijke contractinformatie, afroeporders en stickergegevens.

Royal FloraHolland wil dat integer wordt omgegaan met data op Floriday, van zowel kwekers als kopers. Daarvoor is een informatiebeleid opgesteld en gecommuniceerd. In de markt doen kwekers en kopers op verschillende manieren zaken met elkaar. Termijnaanbod, contracthandel, aanvragen en seizoenaanbiedingen zijn hier voorbeelden van. Functies in Floriday maken het mogelijk om deze verschillende wijzen van zakendoen vast te leggen. Denk hierbij aan contractinformatie tussen kweker en koper en afspraken over prijzen, de hoeveelheden, labels en stickers en overige voorwaarden. Het is essentieel dat kwekers en kopers erop kunnen vertrouwen dat Royal FloraHolland vertrouwelijk omgaat met data die in Floriday is vastgelegd. Dit is de aanleiding geweest om dit te toetsen aan de hand van een onafhankelijke audit.

Audit: genomen maatregelen zijn effectief
André van der Linden, CIO Royal FloraHolland: “We doen regelmatig IT-audits en assessments, naar onder andere robuustheid en dataveiligheid. Tijdens dit onderzoek naar dataveiligheid zijn de auditors zeer gedegen te werk gegaan door het uitvoeren van interviews, testen en het doen van steekproeven. Het is fijn om bevestigd te zien dat de door Royal FloraHolland genomen maatregelen effectief zijn. Vertrouwelijke (prijs)afspraken tussen kwekers en kopers in Floriday zijn inderdaad vertrouwelijk en integere omgang met data op Floriday is gegarandeerd. Daarnaast bevat het audit-rapport een aantal aanbevelingen die we ter harte zullen nemen om Floriday verder te verbeteren.”

Lees het hele bericht op de site van RFH.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden