Logo bloemenkrant.nl
Foto: walter landesbergen
Bloemen in Beweging

Petitie om behoud veillocatie Rijnsburg

‘Wil jij dat de kwekers en lijnrijders kunnen blijven handelen op het unieke platform wat Royal Flora Holland biedt? Dit is de aanhef van de petitie ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’.

Door Walter Landesbergen

De sierteeltsector is weer een petitie rijker. Een collectief van handelaren en kwekers is op missie om de fysieke veiling Rijnsburg open te houden, want met Rijnsburg is niks mis: knopdrukken met spraak, schouwen, korte aflevertijden, top-personeel en het aantal klokken is te overzien en daardoor te hanteren. Voordelen die verdwijnen als landelijk veilen de standaard wordt. Met als gevolg dat kleinere kopers zoals bloemisten en lijnrijders vrezen voor hun voortbestaan.
Deze kopers rekenen zich tot de slachtoffers van de nieuwe strategie van RFH. Hetzelfde geldt voor kleinere kwekers. Op Floriday worden hun producten niet meer opgemerkt, hun foto’s zijn ontoereikend en over een sales en of marketingafdeling beschikken ze niet.
Landelijk veilen staat voor deze vakmensen gelijk aan een sanering. Weg inkoop, weg afzet, weg bestaansrecht. Al hun hoop is nu gevestigd op het in de benen houden van veiling Rijnsburg. Wie het hiermee eens is wordt uitgenodigd de petitie te ondertekenen.

Lees verder ‘Samen Scoren met Royal FloraHolland’.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden