Afbeelding
Foto: floritec

Floritec kiest voor nieuw logo en nieuwe uitstraling

Algemeen

Veredelaar Floritec heeft een volledig nieuwe uitstraling én een nieuw slogan: Customized Breeding. Het eigentijdse logo is ontwikkeld vanuit de nieuwe missie, visie en kernwaarden. De basis voor de nieuwe strategie was een klantenonderzoek waarbij de wensen en behoeften van klanten en partners in kaart zijn gebracht. Zaken als identiteit en imago, zichtbaarheid in de markt en partnerships passeerden hierbij de revue.

Customized breeding
Eén van de direct zichtbare aanpassingen is dat de slogan is aangepast van “Breeding by Design” naar “Customized Breeding”. Marketing & communicatiespecialist Daphne Hoogeveen: “De oude slogan bleek voor meerdere uitleg vatbaar, zowel intern als extern. In de kern levert Floritec maatwerk: we veredelen in nauw overleg met onze klanten rassen op locatie, zodat ze specifiek aansluiten bij de klimaat- en teeltomstandigheden van de betreffende klant. Een service waarmee we ons onderscheiden én die erg gewaardeerd wordt door klanten. De slogan Customized Breeding sluit hier naadloos bij aan”.

Beeldmerk
De vingerafdruk als beeldmerk symboliseert de nauwe samenwerking met klanten en partners. Het staat voor maatwerk en korte lijnen. Voor het wereldwijd geluk brengen met mooie rassen chrysant, potaster en potcelosia. En uiteraard voor innovatie en het DNA van Floritec. De kleurencombinatie is anders dan we in de sector vaak terugzien. Hiermee doet Floritec recht aan het feit dat de veredelaar anders te werk gaat. Zo wordt er bijvoorbeeld voornamelijk veredeld op locatie in partnership met klanten. Volledig customized.

Nieuwe website
Ook is er een compleet nieuwe website online. Het assortiment neemt hier een belangrijke plek in. Er is een uitgebreid filter met data rondom de rassen, zoals regio’s, kleuren, bloemgrootte en technische specificaties zoals groeikracht en reactietijd. De website is op dit moment beschikbaar in het Engels en Nederlands. Binnenkort volgen vertalingen naar het Russisch en Spaans.

www.floritec.eu


Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant