Afbeelding
Foto: koen pack

Koen Pack informeert over duurzame, klantgerichte verpakkingen

Algemeen

Koen Pack BV in Amstelveen, gespecialiseerd in verpakkingen, hardware en decoraties voor de bloemen en plantenmarkt, informeert klanten over duurzame en klantgerichte verpakkingen voor alle jaargetijden. Dat ze daar in het voorjaar al met Kerstmis bezig zijn is op zich niet zo gek.

Koen Pack bestaat dit jaar 25 jaar en is een ervaren leverancier op het gebied van bloemen- en plantenverpakkingen en accessoires. “Je kan eigenlijk geen krant of vakblad openslaan of er wordt gesproken over verpakkingen en de impact op het milieu”, zegt Mirjam Colijn in gesprek met onze media-adviseur Meriam Mesman.

Stalenboek
“Vanuit ervaringen in de markt en opmerkingen van onze klanten weten we dat er veel vragen zijn op het gebied van alternatieve materialen. We zouden Koen Pack niet zijn, als we onze klanten niet volledig willen informeren over de mogelijkheden om over te stappen op duurzamere verpakkingen. In ons stalenboek tonen we alle mogelijkheden van verpakken en de mate van duurzaamheid.”
Op de website koenpack.com/duurzaam staat veel informatie en daarnaast is er een mogelijkheid om het stalenboek aan te vragen. Hierin staan alle mogelijke materialen en bijbehorende eigenschappen voor een betere keuze.

Eigen bedrukking
Ook voor het maken van een hoes, cadeautasje of potcover met een eigen bedrukking of voor een afwijkende maat kun je bij Koen Pack terecht. Er wordt met de accountmanager afgesproken hoe het artikel eruitziet wanneer er minder materiaal wordt gebruikt. Welke bedrukking erop komt om de consument te informeren, of welke mogelijkheden er zijn als het gemaakt wordt van natuurlijke materialen die hernieuwbaar zijn, zoals Bamboe. Eigenlijk is alles mogelijk, met de benodigde logo’s of beeldmerken. Voorlichting waar het naartoe moet na gebruik is het belangrijkste.

Showroom
Tijdens een rondleiding door de 1.000m2 showroom aan De Loetenweg in Amstelveen zie je diverse materialen in de verschillende stijlgroepen die mooi inspirerend gepresenteerd zijn. “Voor iedere klant is er wel wat wils”, vertelt Mirjam. Ieder jaar wordt de showroom gestript en opnieuw gedecoreerd en ingericht. In samenwerking met trendstylisten wordt door professionele designers een nieuwe lijn voor het komende jaar uitgestippeld. De uiteindelijke keuze voor nieuwe verpakkingen, hardware en bijstekers wordt met het hele team genomen. In december worden er al voor Kerst het volgende jaar samples gemaakt.“
Je moet denken aan een lange doorlooptijd, de designs moeten gemaakt worden, monsters goedgekeurd en het assortiment wordt samengevat in een uitgebreide folder, die Meriam op de foto overhandigd krijgt. Onze klanten moeten ook hun voorstellen tijdig indienen bij de grote supermarktketens, dus moeten wij zorgen dat we alles vroeg in het jaar geregeld hebben. Kerstballen in de zomer, leuk om te zien! De showroom is op afspraak dagelijks geopend, volgens de huidige Covid-19 regels.”

Duurzaamheid start bij jezelf
“Duurzaam handelen is naast bomen kappen, ook weer aanplanten”, daarom heeft Koen Pack zich aangesloten bij FSC. “Het is ook zorgen dat producten langer meegaan, recyclebaar zijn en niet of minder belastend zijn voor het milieu. We moeten gewoon allemaal íets doen. Hoe klein de stapjes ook zijn, door te kiezen voor een minder milieubelastende verpakking, samen leidt het tot een betere wereld.

Wil je direct zien welke verpakkingen Koen Pack allemaal heeft? Kijk dan op www.koenpack.com/duurzaam. Het stalenboek aanvragen kan ook.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant