Logo bloemenkrant.nl
Royal Lemkes
Royal Lemkes (Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld)
Bloemen in Beweging

VGB bevriest alle medewerking aan RFH

VGB n RFH heeft de reikende hand van de VGB afgeslagen. De handel voelt zich geschoffeerd. Weer is de handel te verstaan gegeven, dat haar mening met betrekking tot sectorale zaken niet op prijs wordt gesteld.

Of men zich op het hoofdkantoor in Aalsmeer de consequenties van haar a-coöperatieve houding realiseert, is de vraag. Met haar achterban vertegenwoordigt de VGB, met in haar kielzog SLB, FloraFutura en de werkgroep “De Noodrem”, circa 80% van de handel, zo’n 3.5 miljard euro.
De VGB concludeert dat de afzetstromen van het veilbedrijf enorm zijn veranderd en RFH noodzakelijkerwijs een nieuwe strategie moet omarmen. De handel kan zich zelfs vinden in 100% digitalisering en certificering. Het is -vooralsnog- niet de strategie die wordt aangevochten. Daarvoor is het mantra Bestellen-Bezorgen-Betalen te abstract.
Cees van der Meij, voorman van de VGB: “Waar wij RFH om vragen is dit: leg het ons nog één keer uit wat de spelregels zijn en hoe en wie een en ander gaat bekostigen.”
Die behoefte aan concretisering van de strategie door de directie van Royal FloraHolland, inclusief de gevolgen voor de ketenspelers, is alleszins redelijk. Maar komen die antwoorden er?

Lees verder: 1 juni staredown Royal FloraHolland versus VGB

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden