Logo bloemenkrant.nl
Foto: vannova

Ilonka waardig opvolger van Bacardi

Op vrijdag 30 april voerde Ed van Paassen de eerste Ilonka’s aan op de veilingklok in Naaldwijk. Om dit moment te vieren met VannoVa’s klanten, werd een selecte groep uitgenodigd op de kwekerij.

Afgelopen vrijdag konden enkele klanten het nieuwe troschrysanten ras Ilonka (coronaproof) komen bekijken. In de kas van Master Grower Ed van Paassen zijn begin maart de eerste stekken van dit ras aangeplant en konden vorige week de eerste bloemen worden geoogst. De klanten werden eerst door Ed van Paassen rondgeleid door de kas. Vervolgens werd er onder het genot van een hapje en drankje, onder andere door Roy van Kester (marketingmanager Dümmen Orange), toegelicht wat de bijzondere eigenschappen van Ilonka zijn. Na afloop kregen de klanten een Ilonka promotiepakket mee. Ed van Paassen: ‘De klanten reageerden positief en waren zeer onder de indruk van Ilonka. In vergelijking met voorganger Bacardi valt met name de perfect witte kleur en het groenere bloemhart direct op.’

Waardige vervanger

Als specialist in enkelbloemige troschrysanten heeft Ed van Paassen zich de afgelopen tien jaar gefocust op de teelt van het ras Bacardi. Dit ras heeft zich continu ontwikkeld; op het gebied van selectie, teelttechniek en teeltrecept. In deze constante zoektocht naar optimalisatie en vernieuwing kwam, in nauwe samenwerking met Dümmen Orange, de nieuwe, frisse en puur witte Ilonka in beeld als opvolger voor Bacardi. Vele proefteelten, transport- en ketensimulaties vonden plaats, voordat kon worden aangetoond dat Ilonka een waardige vervanger is. De eerste partij bloemen die inmiddels op de markt is, geeft vertrouwen richting de toekomst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden