Logo bloemenkrant.nl
Foto: lentiz

MBO opleiding Gekwalificeerd Medewerker Glastuinbouw

In Tinte hebben 5 kwekerijen hun krachten gebundeld in een uniek samenwerkingsproject bij de Telersvereniging Voorne-Putten. Dit betreft het opleiden van hun Poolse en Roemeense arbeidskrachten.

In totaal 34 medewerkers van Kwekerij Vitensa, Kwekerij Frank de Koning, Komkommerkwekerij van Geest, Kwekerij Noordermeer en Kwekerij Tabos zijn op 12 en 13 april in 2 groepen gestart met de MBO opleiding “gekwalificeerd medewerker glastuinbouw”. Deze opleiding wordt uitgevoerd door Lentiz | MBO Oostland en bestaat hoofdzakelijk uit het aanleren van de Nederlandse taal, het overdragen van basiskennis teelttechniek en loopbaan- en burgerschap. De opleiding bestaat uit 40 bijeenkomsten van 4 uur en wordt medio april 2022 met een examen afgerond.

Subsidiemogelijkheden
Het unieke van deze opleiding is dat de cursus in eerste instantie in de moedertaal wordt verzorgd. Geleidelijk wordt er op het Nederlands overgegaan. Deze MBO opleiding van Lentiz is momenteel heel populair. Steeds meer kwekerijen zien het belang in van het opleiden van hun Poolse en Roemeense medewerkers. Het aanleren van de Nederlandse taal heeft daarbij vaak de prioriteit. Ook zien bedrijven de opleiding vaak als een kweekvijver voor toekomstig middenkader. De overheid subsidieert deze trajecten waardoor de kosten voor de deelnemende bedrijven ruimschoots worden vergoed.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden