Logo bloemenkrant.nl
Royal Lemkes
Royal Lemkes (Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld)

Cees van der Meij benoemd tot Ridder

26 april is Cees van der Meij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding toen hij in vergadering zat in Lansingerland bij Royal Lemkes. Niets vermoedend werd Cees naar de hal geroepen waar de burgemeester van Lansingerland Pieter van der Stadt hem de versierselen kwam uitreiken. Cees van der Meij is woonachtig in Rijnsburg.

De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een onderscheiding in deze orde komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen.

Ridder

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de vijfde graad in de orde. Bij personen die worden benoemd tot Ridder gaat het doorgaans om verdiensten met een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis. Naast zijn professionele werk als CEO van Royal Lemkes vervult Cees van der Meij tal van functies met maatschappelijk oogmerk:

• Bestuurslid/voorzitter van de Vereniging voor Protestants Christelijk basisonderwijs die 6 scholen in Rijnsburg bestuurt.
• Vrijwilliger bij en bestuurslid van de protestantse gemeente Rijnsburg.
• Voorzitter van het project TALENTOS dat een macadamia plantage in Gurué (Mozambique) heeft opgezet.
• Oprichter/voorzitter van de Stichting Herberg Welgelegen.
• Voorzitter van de Royal Lemkes Foundation.
• Initiator van het sociaal project ‘Het nieuwe Wij’ in samenwerking met gemeente Lansingerland.

De Bloemenkrant feliciteert Cees van der Meij met deze eervolle onderscheiding.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden