Logo bloemenkrant.nl
Foto: bosman van zaal

Bosman Van Zaal neemt CMW Horticulture in Engeland over

Bosman Van Zaal uit Aalsmeer, een gerenommeerd specialist in turnkey tuinbouwprojecten, gaat haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk uitbreiden door de overname van CMW Horticulture, gevestigd in East Yorkshire. De naam CMW Horticulture blijft ongewijzigd, het aanbod van producten en diensten blijft hetzelfde en ook het volledige team blijft aan het bedrijf verbonden, zodat service en onderhoud van alle kassen en kasinstallaties gegarandeerd is.

Continuïteit en doorontwikkeling
Door de overname van CMW Horticulture door Bosman Van Zaal is het bedrijf nog beter in staat om in te spelen op de technische ontwikkelingen in de tuinbouwsector, omdat ze gebruik kan maken van het omvangrijke team van tuinbouwengineers in Aalsmeer, dat niet alleen Venlokassen, breedkappers en foliekassen ontwikkelt, maar zich ook richt op logistieke teeltsystemen, watersystemen, klimaatsystemen, elektrasystemen, controlesystemen en data. Daarnaast zal in de loop van de tijd de organisatie afgestemd worden op het moederbedrijf, waardoor de efficiëntie binnen het bedrijf zal toenemen.
Algemeen Directeur Ian Metcalfe van CMW Horticulture vat het als volgt samen: “Bosman Van Zaal is een zeer vooruitstrevend bedrijf met een uitstekende productportfolio waarmee we telers in alle sectoren van de tuinbouwindustrie beter kunnen ondersteunen. We zijn erg verheugd om met hen samen te werken en kijken uit naar een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ons bedrijf. Ik twijfel er niet aan dat CMW, met de steun die Bosman Van Zaal zal bieden, op succesvolle wijze verder kan groeien in het VK en Ierland”.

Focus op lokale markten
De overname past in de strategie van Bosman Van Zaal, die erop gericht is om haar hoogwaardige tuinbouwkennis af te stemmen op de behoeften van lokale markten en sectoren. Om die reden maken zij steeds meer gebruik van lokale personen en bestaande organisaties, die beschikken over de juiste contacten in het gebied en een beter inzicht hebben in de lokale marktvraag. Door de overname van CMW Horticulture heeft Bosman Van Zaal een sterke basis verkregen in het Verenigd Koninkrijk, van waaruit zij hun marktaandeel verder gaan uitbouwen.

Foto van links naar rechts: Marco Braam (CEO) en Arjan Kok (CTO) beiden van Bosman Van Zaal, Managing Director Ian Metcalfe van CMW Horticulture en Ben van der Heide CSO, eveneens van Bosman Van Zaal.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden