Logo bloemenkrant.nl
Foto: koen pack

Samenwerking Koen Pack en DS Smith “Closing the Loop”

Koen Pack werkt volgens het gesloten kringloop-model van DS Smith, waarbij kartonafval wordt ingezameld, gerecycled en vervolgens wordt hergebruikt om nieuwe verpakkingen van te maken. Om dat te kunnen bereiken is onlangs een samenwerking tot stand gebracht binnen de toeleveringsketen.

41% van de e-commerceklanten wil volledig recyclebare verpakkingen

Het circulaire bedrijfsmodel zorgt ervoor dat kartonafval dat wordt ingezameld kan worden gerecycled en daarna tot nieuw papier kan worden verwerkt. Het karton wordt binnen 14 dagen bij DS Smith omgezet in nieuwe golfkartonnen verpakkingen.
“Door samen te werken met DS Smith gebruiken we ons kartonafval als grondstof voor nieuwe dozen, waardoor natuurlijke hulpbronnen behouden blijven en we de uitstoot van CO2 verminderen. Het is geweldig dat deze oplossing onze visie ondersteunt om 100% van ons afval om te zetten in nieuwe producten.” zegt Robert Kooyman, KAM-coördinator bij Koen Pack.“Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie ‘Now & Next’ zet DS Smith zich in voor gesloten kringloop-oplossingen om in 2025 al onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken. Dankzij onze samenwerking met Nijssen Recycling zijn we nu al in staat om 100% van Koen Pack’s karton te recyclen en materialen langer in de toeleveringsketen te houden.” licht Stephanie Dalton, Innovation Manager bij DS Smith Recycling toe.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden