Logo bloemenkrant.nl
Foto: Melinda-lou v/d Linden

Ledenraad

Blijkbaar werd de ledenraad van Royal FloraHolland pas wakker door de petitie ‘De Noordrem’ van mensen die het met het directionele beleid en de status van het digitale systeem Floriday niet eens waren.

Die trage reactie van de raad is vreemd en staat in feite toch een beetje haaks op het verhaal dat alle categorieën producenten erin worden vertegenwoordigd. In elk geval voelden de ondertekenaars van die petitie zich dat geenszins. Kennelijk was in de ledenraad informatie over de totale sierteeltmarkt, inclusief die van de handelshuizen, niet aanwezig.
Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat de leden ervan gewoon zaten te slapen of klakkeloos het beleid van de directie volgden. Ik weet het niet, want de transparantie is nu eenmaal niet optimaal en de vergaderingen van de ledenraad zijn besloten. Die openheid is sinds het afschaffen van de algemene ledenvergadering niet bepaald toegenomen.
Over de financiën komt bijvoorbeeld het meeste niet naar buiten. Het is vreemd dat de zogenaamde vertegenwoordiging van de leden, noch de Raad van Commissarissen, iets van de onvrede heeft gevoeld die bij een deel van de leden van Royal FloraHolland leefde. In elk geval de ernst en de omvang ervan heeft men tot de petitie kwam niet beseft. Een waakhond van de coöperatie, ten dienste van de leden, wat de naam van de ledenraad zou doen vermoeden, toonde die zich tot nu toe niet. Eerder een meeprater, c.q. een niet bindende adviseur van de directie. Geen vervanging van de algemene ledenvergadering dus.

Johan Th. Bos
Johan Th. Bos, redacteur van de Bloemenkrant, geeft in zijn columns zijn mening over de sierteelt.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden