Van der Voort Young Plants neemt jonge plantenbusiness Spathiphyllum over van Perfect Plants
Logo bloemenkrant.nl
Foto: van der voor young plats

Van der Voort Young Plants neemt jonge plantenbusiness Spathiphyllum over van Perfect Plants

Van der Voort Young Plants neemt per 1 april 2021 het veredelingsprogramma van Spathiphyllum en de jonge plantenproductie van Perfect Plants over. Dit is op 23 februari intern bekendgemaakt en is vanaf 1 april officieel.

De huidige productielocatie aan de Zwethlaan 38 wordt door Van der Voort Young Plants overgenomen. Alle medewerkers die daar werkzaam zijn, zullen vanaf vandaag deel gaan uitmaken van het team van Van der Voort Young Plants. Daarnaast blijft Perfect Plants de weefsels voor de productie van jonge planten leveren aan Van der Voort Young Plants. Hiermee wordt de dienstverlening aan de klanten en de kwaliteit van het product gewaarborgd. De productie van aardappel miniknollen, als onderdeel van de strategische focus, blijft bij Perfect Plants en zal geproduceerd blijven worden op de huidige locaties. De huidige handelsactiviteiten van Perfect Plants, bekend onder de naam Plant Trade International, gaan ook over naar Van der Voort Young Plants.

André Vreugdenhil, directeur Perfect Plants: “Wij zijn erg enthousiast een partner gevonden te hebben, die kennis en expertise heeft van de markt en op een juiste wijze onze klanten kan gaan bedienen. Voor Perfect Plants is dit een belangrijke stap vooruit in de invoering van de nieuwe strategie waarbij er meer focus is op datgene waar we goed in zijn, te weten weefselkweek vermeerdering. De aandacht op de Food- & Pharma-gewassen is reeds een aantal jaren geleden ingezet, waarbij we ook internationaal sterk uitbreiden met de productie van uitgangsmateriaal van Medicinale Cannabis.”

Olaf van der Voort, directeur Van der Voort Young Plants: “Wij zijn erg blij dat wij door Perfect Plants in de gelegenheid gesteld worden om hun activiteiten voort te zetten. Perfect Plants, voorheen Pothos, heeft de afgelopen decennia een prachtig assortiment Spathiphyllum veredeld en een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige populariteit van Spathiphyllum wereldwijd. Het veredelingsprogramma en de productie van jonge planten van Perfect Plants sluiten naadloos aan bij onze eigen activiteiten en vormen een welkome aanvulling. Omdat wij ook al jaren buren zijn, kennen wij al veel van onze nieuwe collega’s. Met hun komst zullen wij ons team bovendien verder kunnen versterken.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden