Aardse Orchids introduceert nieuw assortiment
Logo bloemenkrant.nl
Foto: aardse orchids

Aardse Orchids introduceert nieuw assortiment

Vanaf begin 2021 voert Aardse Orchids een nieuw assortiment Phalaenopsis.

Door te kiezen voor compleet nieuwe rassen zet het in de provincie Groningen gevestigde bedrijf in op een veelzijdigere kleurenmix met een stabiele, betrouwbare productie. Het unieke aan het nieuwe assortiment is het sterke wortelstel dat samen met de plantlengte en bloemgrootte aansluit bij de behoefte van de markt.
Waar voorheen gekweekt werd met voornamelijk Aziatische rassen, is Aardse Orchids nu volledig overgestapt op een Europees assortiment, dat zorgt voor een bredere kleurencombinatie. Daarnaast wordt er gewerkt met een waterbuffer-substraat dat water substantieel langer vasthoudt. Dit levert een houdbaarheidsvoordeel op in de verdere keten en uiteindelijk in het schap.
Nieuw in het aanbod is de uitbreiding in concepten met verschillende creatief gevormde orchideeën. De productie van de gevormde Phalaenopsis bleek een succes, waarna er interne aanpassingen zijn gedaan om verder op te kunnen schalen. Hierdoor kunnen grotere orders van gevormde orchideeën met een excellente kwaliteit voor klanten ingevuld worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden