Verpakkingen: duurzaam, effectief en volop verrassend
Logo bloemenkrant.nl
Foto: ithos from I.A.P

Verpakkingen: duurzaam, effectief en volop verrassend

Op weg naar een klimaatneutraal Europa werd eerder de Green Deal gelanceerd. Dit leidde het afgelopen jaar onder andere tot het Actieplan voor een circulaire economie en de EU Plastic Strategy.

Inmiddels is er regelgeving onderweg die stelt dat in 2030 alle verpakkingen die in de Europese Unie op de markt zijn gebracht herbruikbaar of recyclebaar moeten zijn. Het Europees Plastic Pact loopt hierop vooruit door dit samen met bedrijven al binnen vijf jaar te realiseren. Een goed moment, zo vindt de Bloemenkrant, om enkele toparrangeurs eens voor te leggen hoe verpakkingen in verhouding staan tot bloemen en planten.

Meerwaarde

Zijn verpakkingen een meerwaarde, moeten deze van papier of plastic zijn, wat is hip en trendy? Ofwel wat vinden zij ervan? Zo kwam het dat de toparrangeur Marloes Joore en Tineke Vreeken te gast waren tijdens een hele bijzondere ‘Teams-sessie’ s tijdens ‘Aan tafel met’.
Vanwege de coronaregels dus nog even niet in het sfeervolle Restaurant Oriento van Hotel van Oranje, maar veilig vanuit huis tijdens een Teams meeting via het beeldscherm.

Verrassingseffect

Beide arrangeurs laten hun licht schijnen over de duurzaamheid, de effectieviteit, want verpakkingen zijn niet alleen mooi, ze beschermen ook de bloemen en planten en het verrassingseffect. Want laten we wel zijn, elke keer, seizoen, feestdag of periode vinden onze ‘Verpakkingsleveranciers’ of moeten we zeggen ‘Verrassingsleveranciers’ wel weer iets nieuws uit.

En daarnaast zijn onze deelnemers aan deze verpakkings-special ‘Duurzaam, effectief, servicegericht en vindingrijk. Het zijn bekenden in deze sector en absoluut de moeite waard ze ‘fysiek of digitaal’ te bezoeken.

Aan deze Verpakkingen-Special werken mee:

Broekhof Verpakkingen BV
Koen Pack BV
Van Dillewijn Zwapak Group
Karton Polska
Mate Verpakkingen
Leerdam Druk BV
Global Green

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden