FloriNEE biedt RFH de petitie “De Noodrem” aan
Logo bloemenkrant.nl
Foto: florinee
Bloemen in Beweging

FloriNEE biedt RFH de petitie “De Noodrem” aan

Vrijdag 19 februari jl. werd aan de ledenraad het formele verzoekschrift aangeboden waarin 502 leden van RFH oproepen tot het besluit tot het houden van externe audits met betrekking tot Floriday, certificering en handel en wandel van de directie van RFH.

Deze mededeling verscheen op de site van de werkgroep FloriNee.

Beste branche collega’s, beste ondertekenaars van de petitie “De Noodrem” 

Na het afsluiten van de petitie op donderdag 11 februari om 23:59 is er hard gewerkt aan de vervolgstappen en is de petitie inhoudelijk volledig afgewerkt. Op initiatief van de werkgroep “De Noodrem” hebben Martin Hogenboom en Rémi van Adrichem een gesprek gehad met Marcel van Tol ( voorzitter en lid van de Ledenraad ) en Arnoud van der Knaap.
Tijdens dit gesprek is er een korte toelichting gegeven over de totstandkoming van de petitie. Op de inhoud van het formele verzoek is niet vooruitgelopen. De werkgroep vond het belangrijk nogmaals duidelijk te maken dat het doel is en blijft ‘n sterke en toekomstbestendige coöperatie waar elk lid zijn marktplaats kan vinden.
Afgelopen vrijdagmiddag heeft advocaat Frank Hordijk, namens de leden die de petitie hebben getekend, het formele verzoek aan de Ledenraad aangeboden aan Marcel van Tol als voorzitter van de ledenraad met een kopie aan de directie en de RvC.
Inmiddels hebben we in de media kunnen vernemen dat de brief aangekomen is. We houden jullie van het vervolg op de hoogte.

Tevens willen we jullie informeren dat de werkgroep “de Noordrem” afgelopen week heel veel gesprekken heeft gevoerd met hoofdzakelijk klanten. Met zowel kleinere exporteurs, middelgrote en grote, waaronder een gesprek met de directie van DFG.
Uit al deze gesprekken blijkt dat er bij de handel heel veel onbegrip is waarom RFH het zover heeft laten komen. Ook de handel maakt zich grote zorgen. Reeds op 8 februari jl. is er vanuit de VGB ( vereniging groothandel in bloemkwekerijproducten ) een brief verstuurd aan de directie en RvC van Royal Flora Holland met een duidelijke handreiking om gezamenlijk het gesprek aan te gaan in het belang van de toekomst van onze mooie sector.
De 1e reactie van FloraHolland en alle overige gerelateerde publicaties rondom de petitie zijn te vinden op de homepage van de werkgroep. www.florinee.nl

Namens de werkgroep “De Noodrem”


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden