Afbeelding
Foto: topbloemen

Nederlanders kopen online bijna dubbel zoveel bloemen

Algemeen

Nederlanders geven elkaar graag bloemen, blijkt opnieuw uit cijfers van Topbloemen.nl. In 2020 verkocht de online bloemenverkoper bijna twee keer zoveel boeketten als het jaar ervoor.

Opvallend: mannen kochten aanzienlijk meer bloemen dan het jaar ervoor. Zo was de verdeling van kopers afgelopen jaar 39% man en 61% vrouw. In 2019 was de verdeling nog 70% vrouwelijke kopers tegenover 30% mannelijke kopers. Over het hele jaar genomen werden er liefst 85% meer boeketten verkocht dan het jaar ervoor.

Uitzonderlijke toename

CEO Edwin van Arkel: “Net als alle online verkopers viel het te verwachten dat ook wij meer mensen van dienst zouden zijn in het bijzondere coronajaar 2020. Toch is een toename van 85% uitzonderlijk te noemen. In dit moeilijke jaar zijn we bijzonder blij dat we de meer dan 500 aangesloten lokale bloemisten kunnen steunen. We merken dat mensen elkaar een hart onder de riem willen steken door te laten zien dat ze aan elkaar denken. Dat doet men nog steeds graag met een klassiek boeket bloemen.” 

Naast de gebruikelijke piekmomenten rond Valentijnsdag, Moederdag en de kerstdagen was er in 2020 een extra piek in april vanwege de eerste lockdown. Ook december was succesvoller dan normaal in verband met de kerstlockdown. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant