Corona weer spelbreker Bloemencorso Bollenstreek
Logo bloemenkrant.nl
Foto: bk

Corona weer spelbreker Bloemencorso Bollenstreek

Ook in 2021 zal het Bloemencorso Bollenstreek niet door de straten en lanen van Noordwijk naar Haarlem rijden. Afgelopen maandagavond nam het bestuur van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek met pijn in het hart dit besluit.

De COVID-19 pandemie noodzaakt om de plannen aan te passen. Omdat dit jaar de wereld niet naar het bloemencorso kan komen, brengt de Stichting Bloemencorso Bollenstreek het bloemencorso naar de wereld.

Onwerkelijke situatie

“Sinds ik ben aangetreden als voorzitter van dit prachtige voorjaarsevenement, heb ik pas één corso meegemaakt,” vertelt Willem Heemskerk. “Vorig jaar stonden onze praalwagens al klaar om gestoken te worden toen wij het evenement hebben afgeblazen. Een unicum dachten we toen nog. Op het laatste moment organiseerden wij nog een guerrilla-actie door bouwplaten en tulpen uit te delen op corsozaterdag. Helaas is het nu voor een tweede keer in de geschiedenis niet mogelijk om de wagens te laten rijden. Maar deze keer hebben we nog voldoende tijd om een alternatief voor te bereiden. Gelukkig zitten er veel creatieve en inspirerende mensen tussen onze vrijwilligers en zit iedereen te popelen om in actie te komen. En ondertussen hoop ik erop dat wij onze 75ste verjaardag in 2022 weer kunnen vieren te midden van hagen mensen langs de weg,” aldus Heemskerk, voorzitter Stichting Bloemencorso Bollenstreek.

Traditie in ere houden
Al sinds 1947 trekt het Bloemencorso Bollenstreek door de dorpen en steden van onze regio. Een evenement dat startte om mensen, na de donkere periode van de Tweede Wereldoorlog, weer hoop en blijheid te geven. Deze gedachte van één enkele bollenkweker groeide uit tot het grootste voorjaarsevenement ter wereld. Een evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Ook dit jaar wil de Stichting Bloemencorso Bollenstreek die boodschap van hoop, het vieren van de lente, de start van nieuw leven, vieren met al die liefhebbers, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers van het bloemencorso. Hoe groot of hoe klein, dat wordt ons de komende maanden besproken. Via de social media wordt de wereld op de hoogte gehouden van de plannen hoe de boodschap van hoop en blijheid deze nieuwe lente zal worden uitgedragen.

Stichting Bloemencorso Bollenstreek is een non-profit organisatie die gedragen wordt door de inzet van talrijke vrijwilligers. Kijk op www.bloemencorso.info voor meer informatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden