Luuk van Duijn per 1 januari 2021 onafhankelijk voorzitter stichting KPMB
Logo bloemenkrant.nl
Foto: KPMB

Luuk van Duijn per 1 januari 2021 onafhankelijk voorzitter stichting KPMB

Per 1 januari 2021 is Luuk van Duijn de onafhankelijk voorzitter van de stichting Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB). 

Hiermee volgt hij Willem Keur op, die deze functie vanaf de oprichting (2013) van stichting KPMB heeft vervuld. Van Duijn heeft een lange staat van dienst bij de overheid, o.a. in diverse functies bij het ministerie van Landbouw en later als secretaris/directeur van het College toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Met zijn inhoudelijke expertise en zijn bestuurlijke ervaring en netwerk kan hij veel voor de stichting KPMB betekenen.
Van Duijn: “Plaagdierbeheersing is een vak. Bij de professionele bedrijven is een integrale aanpak (IPM) inmiddels de standaard. Daarbij moet soms gebruik worden gemaakt van toxische stoffen en dat kan alleen als het verantwoord gebeurt. Vanuit mijn ervaring als Ctgb-directeur weet ik dat als geen ander. Ik ben blij als onafhankelijk voorzitter van het KPMB-bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan dit verantwoorde gebruik en plaagdierbeheersers de handvatten te geven om dit op een professionele en tevens praktische wijze te doen.”
Als onderdeel van de wisseling van het voorzitterschap heeft het bestuur besloten dat Willem Keur tot circa medio 2021 voorzitter blijft van het Centraal College van Deskundigen (CCvD). Zodoende kan hij de herziening van het handboek en certificatieschema IPM-Rattenbeheersing afronden.


Stichting KPMB is schemabeheerder en uitvoerder van het Kwaliteitssysteem Plaagdiermanagement, dat is een modulair stelsel waar alle systeemvoorschriften op het gebied van plaagdiermanagement onderdeel van uitmaken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden