Platform met hulp innovatief smartglass
Logo bloemenkrant.nl
<p>Lars Heemskerk, &#39;de derde generatie&#39; bedacht een inventieve manier van orderpicken.</p>

Lars Heemskerk, 'de derde generatie' bedacht een inventieve manier van orderpicken.

(Foto: )

Platform met hulp innovatief smartglass

Dat Heemskerk Flowers innovatief is, wordt wel bewezen door hun nieuwe innovatieve manier van orderpicken; Pick-by-Vision. Door dit orderpick proces via een smartglass wordt er veel sneller gepickt en worden er minder fouten gemaakt. Heemskerk Flowers is het eerste en enige bedrijf in Nederland dat hiermee werkt.

De voordelen van

Met een simpele touch op de bril verschijnt een pickorder. Een startscherm geeft aan wat het volume is van de order en hoeveel karren er nodig zijn. Vervolgens begint het orderpicken. De bril geeft de looproute aan, laat zien welk product er gepakt moet worden en welk aantal. Doordat de looproute is ingepland én er twee looprichtingen ingebouwd zijn, wordt er sneller gepickt. Zo is de snelheid van het orderpicken bij Heemskerk Flowers inmiddels al gegroeid met 55%.

Minder foutgevoelig

Het is ook veel minder foutgevoelig doordat er wordt gepickt op locatie en productfoto, en niet op productnaam. Mocht er toch een verkeerd artikel worden gepakt, dan geeft de bril een foutmelding. Met Pick-by-Vision is de foutmarge gedaald van 3,5% naar 1,5%. Dat is een fors resultaat.

Naast snelheid en kleinere foutmarge is het ook een groot voordeel dat nieuwe medewerkers heel snel aan de slag kunnen met Pick-by-Vision. Het inwerkproces wordt verkort en nieuwe medewerkers zijn sneller op het gewenste niveau.

Het verhaal achter

In familiebedrijf Heemskerk Flowers is nu de tweede generatie aan het roer. Het mooie van het verhaal achter Pick-by-Vision is dat deze ontwikkeling vanuit de derde generatie komt. De ontwikkelaar achter Pick-by-Vision is namelijk Lars Heemskerk, zoon van Bert Heemskerk. Lars is ICT-er in hart en nieren en het ondernemerschap is er met de paplepel in gegoten.

Eigen bedrijf

Zo is hij op zijn 14-jarige leeftijd al een eigen bedrijf gestart in het bouwen van websites. Zijn droom is altijd al geweest om een product of dienst te ontwikkelen waarmee hij bedrijfsprocessen kan verbeteren. Iets waar Pick-by-Vision heel goed bij aansluit!

Pick-by-Vision biedt meer

Lars Heemskerk is continue bezig met door ontwikkelen van Pick-by-Vision. Zo staat er voor Heemskerk Flowers op de planning om een extra check op de kwaliteit in te bouwen. De bril kan via een camera de producten fotograferen, waarbij de kwaliteit kan worden gemonitord en gewaarborgd.

Een ander idee voor de toekomst is dat het proces van orderpicken van de planten wordt uitbreid tot orderpicken én direct opbouwen van de transportkarren. Daarbij wordt een stap in het proces overgeslagen en kunnen orders nog sneller worden verwerkt.

Most innovative Startup

Pick-by-Vision is door The Gulliver Foundation uitgeroepen tot “Most innovative Startup of 2020” en daarmee mag Lars Heemskerk zich de meest innoverende jonge ondernemer van 2020 noemen. Dit zijn mooie titels die bewijzen hoe goed het concept is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden