De J’dore familie van Dümmen Orange
Logo bloemenkrant.nl
<p>Solo of in sets, een prachtige plant.</p>

Solo of in sets, een prachtige plant.

(Foto: )
Growers pride

De J’dore familie van Dümmen Orange

Deze familie kenmerkt zich door de prachtige kleur, mooie vorm van de bracteeën en compacte plantopbouw. De aantrekkelijke kleuren zijn bij uitstek geschikt om van Kerstmis een kleurrijke en gezellige beleving te maken, samen met de al even buitengewone rassen Autumn Leaves en Golden Glo.

Ideaal voor de teler

‘Colourful Christmas’ is trendy en biedt telers een breed scala aan mogelijkheden, de poinsettia’s van Dümmen Orange spelen hier perfect op in. Want behalve de opvallend gekleurde bracteeën zijn nog andere belangrijke raseigenschappen bepalend voor een succesvolle en economisch interessante teelt, zoals de plantopbouw en het feit dat J’Adore zich leent voor verschillende potmaten van mini tot standaard. De familie voldoet volledig aan deze marktwensen. J’Adore is een absolute highlight met een uitgesproken ronde groeiwijze en een sterke V-vormige plantopbouw.

Kleurrijk feest

De J‘Adore-familie brengt de kleuren wit en licht- tot donkerroze samen in vier rassen. Daarmee biedt J’Adore reeds een bijzonder interessant kleurenspectrum binnen het poinsettia-assortiment. Het kleurenpalet wordt nog interessanter door de toevoeging van de rassen Autumn Leaves, in een uitzonderlijk abrikoos en Golden Glo, in heldergeel. Met deze soms heldere en dan weer delicate tinten vormen deze zes rassen samen een bonte mix van eigentijdse kerststerren. Ze zijn een echte blikvanger in de retail en trekken met hun trendkleuren vooral ook de aandacht van jongere consumenten. Alle rassen zijn eenvoudig te telen en bijzonder geschikt voor mini, midi en standaard potmaten.

De leden uit de J’Adore-familie hebben een reactietijd van 7 weken; Autumn Leaves en Golden Glo 8 weken. Omdat ze allemaal tot het vroege segment behoren, zijn ze perfect voor een tijdige start van het seizoen. Voor een kleurrijk feestelijk seizoen met alle zes rassen in hetzelfde bloeistadium, moeten Autumn Leaves en Golden Glo een week eerder worden verduisterd vanwege de iets langere reactietijd.

Voor teler en consument

Een goede houdbaarheid en de uitstekende eigenschappen in de keten zijn kenmerken die niet alleen de consument blij zullen maken. Dat J’Adore rassen zich uitstekend lenen voor mini teelt is voor de teler een belangrijk gegeven. Daarbij komt het (financiële) voordeel van de perfecte grootte van de bracteeën en de compacte plantopbouw, óók bij teelten met hoge dichtheden. Mini’s worden bovendien steeds populairder bij de consument.
Ze kunnen op vele manieren worden gebruikt in kerstdecoraties, bijvoorbeeld in kleurrijke combinaties. Daarnaast zijn ze leuk om als cadeautje weg te geven.

Veelzijdig en spannend

De J‘Adore-familie en de rassen Autumn Leaves en Golden Glo maken het duidelijk: de kerstster brengt als ultiem fraaie kamerplant kleur in de winter. Als trendy potplant biedt de poinsettia op elk moment een waaier aan zeer veelzijdige, spannende toepassingen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden