Afbeelding
Foto: RFH

‘Energie voor kas en stad’

Algemeen

De tuinbouw en de gebouwde omgeving (steden en dorpen) kunnen samen optrekken en elkaar versterken in de energietransitie, bijvoorbeeld als het gaat om warmtenetten. Daardoor zijn grote stappen te zetten in het verder terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Daarom heeft Greenport West-Holland de Meet & Greet dit jaar als thema meegegeven ‘Energie voor kas en stad’. Wethouder Liesbeth van Tongeren van Den Haag is keynote speaker. Haar presentatie staat in het teken van de samenwerking tussen de tuinbouw en de stad in de energietransitie. Stijn Schlatmann geeft een toelichting op Warmtesamenwerking Oostland, waarin ook de koppeling met de gebouwde omgeving wordt gemaakt.

In 2017 werd het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland ondertekend. In dat Akkoord werken zo’n 50 partijen aan terugdringing van CO2-emissie in de tuinbouw. Het ultieme doel is een klimaatneutrale tuinbouwsector in 2040. Op 1 januari 2021 gaat de volgende fase van het EnergieAkkoord van start. De Meet & Greet Energie is de aftrap voor dit vernieuwde Akkoord.

Meet & Greet Energie
Woensdagmiddag 9 december om 15.30 uur.
Het wordt een bijzondere digitale bijeenkomst.

Aanmelden kan via deze link.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant